Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nyhet

Infomedia på NordMedia Conference 2021

NordMedia Conference 2021 blir arrangert digitalt 18. - 20. august 2021. Temaet for konferansen er “Crisis and Resilience: Nordic Media Research in the Frontline”, og Infomedia er naturligvis på plass.

NordMediaConference skjermdump
Foto/ill.:
Skjermdump

Hovedinnhold

NordMedia-konferansenen arrangeres annet hvert år, og i 2021 finner den sted på Island. Årets konferanse er digital, men det hindrer ikke Infomedia i å komme med solide bidrag for anledningen

Ytre-Arne i paneldiskusjon

Infomedia-professor Brita Ytre-Arne skal bidra i paneldiskusjonen om ”The resilience of different types of media systems”. Å forstå komplekse sosiale krisesituasjoner er avgjørende for et fungerende demokrati. Mediebruk er fortsatt sentralt for offentlig forbindelse og innbyggernes informasjon om og engasjement i samfunnet.

Når hun ikke er arbeidspakkeleder i MediaFutures’ WP1 Understanding Media Experiences, fokuserer Ytre-Arne på medienes rolle i komplekse samfunnsmessige krisesituasjoner i sitt nye NFR-prosjekt MUCS - Media Use in Crisis Situations. I sistnevnte prosjekt sammenlignes klimaendringer og COVID-19.

Stor bredde på Infomedias bidrag

De øvrige mediefagmiljøene på Infomedia er også godt representert med stor bredde: Retorikk-professor Jens Kjelden står for tre presentasjoner, sammen med blant andre Ragnhild Mølster. Professor i dataspill Kristine Jørgensen leverer paper til temporary working group om dataspill, og journalistikk-professor Jan Fredrik Hovden skal sammenn med Steen Steensen (OsloMet) presentere de første resultatene fra den norske Worlds of Journalism-undersøkelsen. Fagbladet Journalisten skrev en artikkel om nevnte undersøkelse da den pågikk.

John Magnus Dahl skal, sammen med Ytre-Arne, presentere paperet "Monitoring the infection rate: What news users want from journalism in the pandemic".

– Dette er interessant og viktig fordi me har funne ut at smittetal var veldig viktig for mange under pandemien. Å følge med på smittetal gav brukarne ei kjensle av kontroll, og det fekk til og med fleire til å velje nyhendekjelder på bakgrunn av kor god grafikk dei hadde på smittetal – fargerike kart og pilar opp og ned var pop, forteller han om konferansepresentasjonen sin.

Konferansen blir arrangert digitalt 18. - 20. august 2021.