Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nyhet

Samia Touileb er ny førsteamanuensis i kunstig intelligens

Samia Touileb er en ny førsteamanuensis innen informasjonsvitenskap, med hovedfokus på kunstig intelligens.

Media City Bergen
Foto/ill.:
Simon S. Brandseth

Hovedinnhold

Samia forsker på problemstillinger knyttet til skjevhet og rettferdighet i språkmodeller (eng: natural language processing) og maskinlæring, og har publisert omfattende om disse temaene.

Samia spiller en avgjørende rolle i å bygge bro mellom AI-teknologi og publikum. Hennes offentlige engasjement er bemerkelsesverdig. Hun har holdt inviterte foredrag, deltatt i paneler og vært gjest i podcaster, noe som viser hennes ekspertise. Forelesningen "UiB AI #5 ChatGPT – trussel eller mulighet i forskning og utdanning?" med Samia Touileb har nærmere 40000 visninger, og er det mest besøkte foredraget på UiBs kanal. Hun har også bidratt med meningsartikler i Morgenbladet og Medier 24, hvor hun tar opp etiske aspekter ved AI.

Som Norges representant i COST action OPINION fremmer hun europeisk samarbeid. I nasjonale nettverk samarbeider Samia med mediebransjen og bidrar til SFI Media Futures. I 2024 er hun også mangfold- og inkluderingsrepresentalt ved den 27. europeiske konferansen om kunstig intelligens (ECAI). I 2023 var hun chair for Norwegian AI Society-symposiet.

- Vi er svært glade for å styrke kompetansen innen Natural Language Processing i institutet, sier instituttleder Marija Slavkovik.