Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Samtalens tynne tråd

Denne boken tar for seg de viktigste aspektene ved et engasjert intellektuelt liv - fra å skrive, tenke, lese, lete, til å orientere seg, forplikte seg, kanskje til og med risikere noe.

Hovedinnhold


Anders Johansen   -   ISBN 82-430-0249-9   -   Spartacus forlag - Oslo, 2003

  Å ta stilling til sin tid krever omsorg for uttrykket: Stilen er et tankeredskap, og stilen er en etikk. Men det krever også at en vet hvor ordene kommer fra og hvor de skal hen: De mange forskjellige samtaler som det virkelige livet består av.
 Tvers gjennom denne boken går det en langsom oppdagelse av de andres medvirkning, og av skrivearbeidet som en sosial og politisk situasjon.
 Med Anders Johansens egne erfaringer som ramme, blir skribentens virke behandlet fra en uvanlig praktisk synsvinkel. Men tvers gjennom boken går det en langsom oppdagelse av de andres medvirkning, og av skrivearbeidet som en sosial, egentlig politisk, situasjon.

 
Anders Johansen er utdannet sosialantrpolog og arbeider som professor ved Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen.

Johansen har i de senere år bl.a. utgitt Den store misforståelsen (1995), Gratie - og andre forsøk på å finne seg til rette i det moderne (1996), Særoppgave, Livssyn (1999), All verdens tid (2001), og Talerens troverdighet (2002).