Kjemisk institutt

Nyhetsarkiv for Kjemisk institutt

Sigrunn Eliassen, Bodil Holst, Henk Keers, Atle Rotevatn og Mathilde B. Sørensen blir tatt opp i fakultetets pedagogiske akademi, og skal bidra til å øke kvaliteten på utdanningen ved fakultetet.
Gunn Mangerud setter sammen et helt nytt team når hun overtar for Helge Dahle som ny dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. For første gang i UiB-historien skal fakultetet ledes av en kvinne.
Statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tina Bru la fram den nye stortingsmeldingen det industrielle potensialet i norske energiressurser, fredag 11. juni. UiB stilte med eksperter som svarte media i etterkant.
Studerer du kjemi på Universitetet i Bergen kan du velge mellom mange jobber. Her kan du lese hvordan kjemi spiller en viktig rolle i å løse forbrytelser.
Vil du studere kjemi, fysikk eller matematikk på Universitetet i Bergen, Norges beste realfagsuniversitet? Her er alt du trenger å vite!
Resultat av valg til instituttrådet ved Kjemisk institutt for alle grupper. Gruppe A og C for perioden 1.8.2021-31.7.2025, og gruppe B og D for perioden 1.8.2021-31.7.2022,
I en UiB-utviklet tv-serie ser fire familier i Bergen på løsninger for å kutte egne klimagassutslipp. Våre forskere er oppsøkende hjelpere.
UiB sørger for at FNs havtiår får en flyvende start gjennom å utvikle en ny generasjon marine forskere og beslutningstakere. I det nye SEAS-programmet skal næringsliv, forvaltning og UiBs tverrfaglige marine satsing sikre bærekraftig bruk av havet.
Forskning er fortsatt et felt som er dominert av menn. Med film og debatt skal Dorothy Dankel ta et oppgjør med diskriminering og seksuell trakassering.
Selvrensende beskyttelsesdrakter og masker med bedre filtreringsegenskaper enn flytende kull gir i dag. Materialer basert på såkalte metall-organiske rammeverk (MOF) gir nye muligheter til å beskytte oss mot farlige kjemikalier.
To institutt ved Det matematisk-naturvitskaplege fakultet får HMS-prisen 2020. Korleis dei takla koronakrisa spelte ei viktig rolle for begge vinnarane.
Karen, Georg og Medhusja hadde aldri trodd at realfag skulle ta dem langt til havs og inn i et fiskehode. Den praktiske delen av undervisningen på Universitetet i Bergen skaper opplevelser og unik læring, utover det de henter fra lesesalen.
For fagfolk kommer ikke pandemien som en overraskelse, men som en forutsigbar hendelse som biologer har advart mot i årevis. Det populærvitenskapelige tidsskriftet Naturen har korona-fokus i den ferske utgaven.
Vinnergruppa er kåret — med en løsning som vil kunne ha stor effekt for å begrense plastforbruket og forsøplingen gjennom syv dager med fest og sosialisering.
Kun ørsmå nyanser skiller landets beste kaffebryggere. I laboratoriet til Kjemisk institutt fikk barista Christian Nesset forklart kjemien bak smaksnyansene i kaffe.
Undervisingslokala i Realfagbygget skal oppgraderast for 25 millionar kroner. Regjeringa sitt mål er mellom anna at studentane skal lære meir med nye undervisningsformer.
Med realfag får du verktøyene til å løse utfordringer. I august tar Universitetet i Bergen mot rekordmange nye realister.
Verda står ovafor store samfunnsutfordringar. Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har vedteke ein revidert strategi som syner at naturvitskap og teknologi er naudsynt for ei berekraftig samfunnsutvikling.