Hjem

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Hovedinnhold

Foto av studenter utenfor HF-bygget

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studium er eit mangfaldig institutt. Våre forskingsaktivitetar og studium omfattar eit breitt spekter av akademiske disiplinar som omhandlar lingvistikk, litteraturvitskap, estetiske uttrykksformer, klassiske fag og digital kultur.

Hos oss kan du studere ved bachelorprogram, masterprogram, profesjonsstudium og årsstudium, eller ta enkeltemne.

Kontakt oss

Fremadstormende forskere
Ingrid Halland’s keynote lecture ‘Towards Deep Surfaces’ at the symposium Living Prototypes at Aedes Architekturforum, Berlin (2022). Photo: Aedes Architekturforum

– Bærekraft må se annerledes ut

Ingrid Halland er overbevist om at materialene som skal brukes i en mer bærekraftig fremtid ikke kan etterligne en estetikk som tilhører paradigmene vi må legge bak oss.

Nytt senter for fremragende forskning
Jill og Scott Rettberg

Senter for digitale fortellinger får SFF-status

I dag kom nyheten om at Senter for digitale fortellinger har blitt tildelt status som Senter for fremragende forskning (SFF). Senteret skal utforske hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn blir påvirket av at livene våre i økende grad styres av algoritmer.

Klara og Mikkel forteller
Orden på ord

Orden på ord

Klara Sjo og Mikkel Ekeland Paulsen på Revisjonsprosjektet forteller om ord, hva de betyr, hvor de kommer fra og hvordan de forandrer seg. (Nedenunder finner du link til videosnuttene.)

PH.D. - STIPENDIAT - TEATERVITENSKAP
Grethe Melby

Grethe Melby er månedens doktorgradskandidat

I mars vil vi presentere Grethe Melby fra teatervitenskap

karriere
Nora Nordskar Hoel på tur i skogen

Meningsfullt og gøy med jobb på bibliotek

Bokglade Nora drømte om å jobbe i forlag, men i dag kan hun ikke se for seg et mer givende sted å arbeide med litteratur enn på biblioteket.