Hjem

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Hovedinnhold

Foto av studenter utenfor HF-bygget

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studium er eit mangfaldig institutt. Våre forskingsaktivitetar og studium omfattar eit breitt spekter av akademiske disiplinar som omhandlar lingvistikk, litteraturvitskap, estetiske uttrykksformer, klassiske fag og digital kultur.

Hos oss kan du studere ved bachelorprogram, masterprogram, profesjonsstudium og årsstudium, eller ta enkeltemne.

Kontakt oss

Fremadstormende forskere
Ingrid Halland’s keynote lecture ‘Towards Deep Surfaces’ at the symposium Living Prototypes at Aedes Architekturforum, Berlin (2022). Photo: Aedes Architekturforum

– Bærekraft må se annerledes ut

Ingrid Halland er overbevist om at materialene som skal brukes i en mer bærekraftig fremtid ikke kan etterligne en estetikk som tilhører paradigmene vi må legge bak oss.

Mastergradsstipend
Bilde av Bibliotek for humaniora som speglar seg i ein pytt

Utlysing av masterstipend knytt til ordbokprosjekta ved UiB

Våren 2024 skal ordbokprosjekta ved UiB dele ut to stipend, kvart på 25 000 kroner, til mastergradsstudentar som skriv språkvitskapleg oppgåve med relevans for fagområdet leksikografi.

NY PODCAST OM DIGITAL FORTELLING
Off Center logo

Senter for digitale fortellinger slipper podcasten Off Center

Senter for digitale fortellinger lanserer podcastserien Off Center, med senterleder Scott Rettberg som vert. Nye episoder kommer hver fjortende dag. Les mer og finn ut hvor du kan høre podcasten.

karriere
Nora Nordskar Hoel på tur i skogen

Meningsfullt og gøy med jobb på bibliotek

Bokglade Nora drømte om å jobbe i forlag, men i dag kan hun ikke se for seg et mer givende sted å arbeide med litteratur enn på biblioteket.

Klara og Mikkel forteller
Orden på ord

Orden på ord

Klara Sjo og Mikkel Ekeland Paulsen på Revisjonsprosjektet forteller om ord, hva de betyr, hvor de kommer fra og hvordan de forandrer seg. (Nedenunder finner du link til videosnuttene.)