Hjem

Norsk medborgerpanel

Hovedinnhold

NMP

Norsk medborgerpanel – din mening er viktig!

Har du blitt invitert til undersøkelsen, men får ikke logget deg inn? Våre undersøkelser er tilgjengelige i omtrent tre uker før de stenges.

Norsk medborgerpanel er en forskningsdrevet spørreundersøkelse om innbyggere i Norge sine meninger og holdninger. Panelet drives av Universitetet i Bergen, og resultatene blir brukt av forskere fra flere norske og utenlandske institusjoner. Medborgerpanelet blir utelukkende benyttet til forskningsformål. Deltakerne er tilfeldig trukket fra innbyggerne i Norge, og blir omtrent tre ganger i året invitert til å si sin mening i spørsmål om norsk samfunn og politikk. 

Medborgerpanelet blir driftet av Digital samfunnsvitenskapelig kjernefasilitet (DIGSSCORE) ved Institutt for politikk og forvaltning, Universitetet i Bergen.

Denne undersøkelsen av Norsk medborgerpanel er dessverre avsluttet. Vi takker for din interesse!

Spørsmål og svar
Rød logo Norsk medborgerpanel

Informasjon til deltakere

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om Norsk medborgerpanel samt viktig informasjon for panelets deltakere.
Nyhet
Kvinne peker på noe vi ikke ser. Bak henne ser vi ulike grafer og mennesker på en konferanse.

I 10 år har UiB-forskere målt tillit til politikere, holdninger til innvandrere og politiske hjertesaker

Det å ha autoritative data laget av uavhengige forskere, som bare har hatt kvalitet for øyet og ingen kommersielle interesser, vil bare bli viktigere framover, mener professor og faglig leder for Norsk medborgerpanel ved UiB, Elisabeth Ivarsflaten.

Medborgerpanelet
explore data

Bruk av Norsk medborgerpanel

Norsk medborgerpanel blir mye brukt i vitenskapelige publikasjoner, i rapporter og i media. Her kan du finne lenker til bruk av medborgerpanelet, om du er interessert i å se noe av det som kommer ut av resultatene fra undersøkelsen.
Masterstipend
lab

Medborgerstipendet

Skal du skrive masteroppgave? Er du faglig nysgjerrig, ambisiøs og har gode karakterer i studiet så langt? Les her om du ønsker å bruke data fra Norsk medborgerpanel eller andre panel ved DIGSSCORE og få masterstipend. Det er mulig å søke med alle tema som bruker data fra DIGSSCORE.

Medborgernotat
Oversikt over velgervandringer

Velgervandringer fra Stortingsvalget 2021 til våren 2023

Den lave oppslutningen om regjeringspartiene Ap og Sp har naturlig nok fått mye oppmerksomhet og vært gjenstand for offentlig debatt i det siste. Data fra Norsk medborgerpanel ved Universitetet i Bergen kan bidra til kunnskapsgrunnlaget for denne diskusjonen. Les våre analyser her!

Dersom du som deltaker har spørsmål eller tilbakemeldinger kan disse gjerne sendes på e-post: medborger@uib.no

Deltakere kan også ringe hjelpetelefonen: 55 23 40 00
Åpningstid for telefonen:
Ukedager: 9-11 og 12-14
Helger: Stengt