Hjem

Norsk medborgerpanel

Hovedinnhold

NMP

Norsk medborgerpanel – din mening er viktig!

Norsk medborgerpanel er en forskningsdrevet spørreundersøkelse om innbyggere i Norge sine meninger og holdninger. Panelet drives av Universitetet i Bergen, og resultatene blir brukt av forskere fra flere norske og utenlandske institusjoner. Medborgerpanelet blir utelukkende benyttet til forskningsformål. Deltakerne er tilfeldig trekt fra den norske befolkningen, og blir omtrent tre ganger i året invitert til å si sin mening i spørsmål om norsk samfunn og politikk. 

Medborgerpanelet blir driftet av Digital samfunnsvitenskapelig kjernefasilitet (DIGSSCORE) ved Institutt for politikk og forvaltning, Universitetet i Bergen.

Medborgertrender
Tillit til norske politikere fra 2017-2023, fordelt på parti

Trender fra 10 år med Norsk medborgerpanel

Norsk medborgerpanel har stilt spørsmål i ti år til et tilfeldig utvalg av innbyggere i Norge. På vår trendside kan du finne oversikt over mange trender fra disse ti årene, du kan utforske selv og dele på kjønn, alder, utdanning eller partitilhørighet, eller du kan lese trendnotat skrevet av...
Nyhet
Kvinne peker på noe vi ikke ser. Bak henne ser vi ulike grafer og mennesker på en konferanse.

I 10 år har UiB-forskere målt tillit til politikere, holdninger til innvandrere og politiske hjertesaker

Det å ha autoritative data laget av uavhengige forskere, som bare har hatt kvalitet for øyet og ingen kommersielle interesser, vil bare bli viktigere framover, mener professor og faglig leder for Norsk medborgerpanel ved UiB, Elisabeth Ivarsflaten.

Velgervandring 2019-2023
Bilde av fremsiden av medborgernotatet

Velgervandringer fra kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019: Status før valgkampen 2023

Det kommende lokalvalget i 2023 er gjenstand for debatt og oppmerksomhet i disse tider. Data fra Norsk medborgerpanel ved Universitetet i Bergen kan bidra til innsikt om velgernes preferanser og vandringer mellom partiene.
Masterstipend
lab

Medborgerstipendet

Skal du skrive masteroppgave? Er du faglig nysgjerrig, ambisiøs og har gode karakterer i studiet så langt? Les her om du ønsker å bruke data fra Norsk medborgerpanel eller andre panel ved DIGSSCORE og få masterstipend. Det er mulig å søke med alle tema som bruker data fra DIGSSCORE.

Spørsmål og svar
Rød logo Norsk medborgerpanel

Informasjon til deltakere

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om Norsk medborgerpanel samt viktig informasjon for panelets deltakere.

Dersom du som deltaker har spørsmål eller tilbakemeldinger kan disse gjerne sendes på e-post: medborger@uib.no

Deltakere kan også ringe hjelpetelefonen: 55 23 40 00
Åpningstid for telefonen:
Ukedager: 9-11 og 12-14
Helger: Stengt

Har du blitt invitert til undersøkelsen men får ikke logget deg inn? Våre undersøkelser er tilgjengelige i omtrent tre uker før de stenges.