Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Fagmøter ved AHKR

Mandat, funksjon, posisjon og sammensetning

Hovedinnhold

Fagmøtets funksjon

1. Programstyre for fagets studieprogram

I saker som omhandler undervisning fungerer fagmøtet som et programstyre, og innehar samme mandat som dette (se «Mandat for programstyra ved Det humanistiske fakultet» (pdf)).


Det vil si at fagmøtet skal følge opp og kvalitetssikre fagets studieprogram og sørge for at interne og eksterne retningslinjer implementeres i fagets studietilbud. Dette innebærer revidering og endring av programmenes studieplaner og av emnebeskrivelsene for emnene som inngår i programmene. Det innebærer videre utvikling av nye emner og evaluering av de eksisterende – også i samråd med programsensor.

I fagmøtetets funksjon som programstyre skal gruppe A, B, C og D være representert i henhold til reglene for instituttorganene. Studie­konsulent er sekretær. Eksamenskonsulenten møter som observatør.

Som programstyre er fagmøtet et formelt organ i styringsstrukturen. Programstyret har imidlertid ikke beslutningsmyndighet, men det forbereder saker til UUI. 
 

2. Rådgivende organ for instituttrådet og instituttledelsen

Fagmøtet fungerer som et rådgivende organ for Instituttrådet og instituttledelsen i faglige og strategiske spørsmål.

I fagmøtets funksjon om rådgivende organ møter alle i gruppe A. Studiekonsulent er sekretær.

Som rådgivende organ er ikke fagmøtet et vedtaksført organ i styringsstrukturen.
 

3. Faglig forum

Fagmøtet fungerer også som et forum der alle saker som omhandler faget kan tas opp til diskusjon.

I fagmøtets funksjon som faglig forum møter alle i gruppe A og B. Representanter fra gruppe D kan innkalles ved behov. Studiekonsulenten er sekretær.

Som faglig forum er ikke fagmøtet et vedtaksført organ i styringsstrukturen.

Fagmøtet og instituttledelsen

Det bør arrangeres ett møte i året der instituttledelsen deltar. Instituttleder kan inviteres på fagmøter etter behov.

Fagmøtet og instituttrådet

Gruppe A i hvert fag representeres i instituttrådet med én representant. Denne representanten kan være fagkoordinator eller en annen i gruppe A. Instituttrådsrepresentanten skal holde fagkoordinator og fagmøtet løpende orientert om sakene som behandles i instituttrådet. Instituttrådsrepresentanten kan be om fagmøte for å diskutere instituttrådssaker.