Hjem
Christiekonferansen
Christiekonferansen 2019

Robotsamfunnet

Kunstig intelligens blir ofte beskrevet som en usynlig trussel som mennesket bør kontrollere og begrense. Men hva om vi ser på robotens muligheter? Hvordan kan vi utnytte dem best mulig?

Kollasj innledere Christiekonferanse
På Christiekonferansen 2019 treffer du følgende AI-eksperter: (øverst fra venstre) Jill Walker Rettberg (UiB), Torgeir Waterhouse (IKT Norge), Marija Slavkovik (UiB), Fredrik Löfgren og roboten Elsa (Linköping University).
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold


På årets Christiekonferanse spør vi: Hva er egentlig kunstig intelligens? Hva kan robotene bety for mennesket og samfunnet vårt. Hva vet vi egentlig? Hva sier historien? Og hva kan vi spå? 

Vi tar for oss tre hovedtema: 

  • Mennesket og maskinen
  • Det robotiserte arbeidslivets muligheter
  • Helsevesenets muligheter 

For å utdype disse temaene har vi fått med oss noen av de fremste fagpersonene på feltet: 

Robotutvikler og AI-ekspert Fredrik Löfgren og hans robot Elsa. Löfgren spår at fremtidens robot kommer til å overgå mennesket i intelligens og kunnskap. Hva med en robot som statsminister, som redder mennesker ut av brennende bygninger eller blir forelsket? Bli med når Fredrik skisserer mulighetene i fremtidens robotsamfunn! 

Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier i IKT Norge. Han har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Hva kan han fortelle oss om trender og det norske AI-samfunnet?

Det svenske robotselskapet FURHAT Robotics, en spin-off fra den Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm – ett av verdens ledende tekniske universitet. Selskapet har utviklet Furhat, en prisvinnende sosial robot. Målet er å skape en plattform for kommunikasjon mellom mennesker og roboter. Gled deg til en samtale med Furhat og innsikt i hva den kan bidra med. 

Fra UIB kommer bl.a. Jill Walker Rettberg, professor i digital kultur ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Marija Slavkovik, førsteamanuensis ved Institutt for informasjons- og mediavitenskap og Jørn Øyrehagen Sunde, professor ved Det juridiske fakultet.