Hjem
Institutt for politikk og forvaltning
Muligheter i arbeidslivet med en mastergrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap

HR-rådgiver i Veidekke

Øivind Bogen fullførte sin mastergrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap våren 2022. Nå jobber han som HR-rådgiver i Veidekke.

Hovedinnhold

Jeg vil si at evnen til å planlegge og gjennomføre store prosjekter, slik som arbeidet med masteroppgaven i Administrasjon og organisasjonsvitenskap (nå Politikk og forvaltning) er gull verdt.

Hvorfor valgte du å studere administrasjon og organisasjonsvitenskap?

– Jeg startet å studere Sammenliknende politikk. Etter 1,5 år på Sampol kunne vi ta frie studiepoeng. Jeg var litt mett på internasjonal politikk og stats- og nasjonsbygging. Interessen for organisasjonsteori, politikk og forvaltning og norske forhold var lokkende. Derfor falt valget på Admorg.

Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber som nyutdannet HR-Rådgiver i Veidekke. Enheten jeg jobber i heter HR kompetansesenter. Jeg jobber 75 prosent inn i et stort endringsprosjekt hvor vi endrer prosjektstyringssystemene Veidekke bruker i sine prosjekter. Kort fortalt har Veidekke kartlagt sine behov for prosjektstyringssystem, hvilke tilbydere som finnes til å dekke disse behovene. Deretter valgte man ut et selskap som vi har inngått en avtale med. Prosjektstyringsverktøyet piloterer vi nå på flere prosjekter, samtidig som sentrale ledere og prosjektledere får opplæring i prosjektet. Målet er å lære mest mulig og å gjøre eventuelle tilpasninger i systemet og vår egen organisasjon for å ta en beslutning om utrulling av systemet i 2023 og deretter eventuelt starte utrulling fra 2024. I dette prosjektet har en kollega og jeg ansvaret for kommunikasjon og opplæring. Vi planlegger et info- og statusmøte til hele organisasjonen som går hver fredag. Her viser vi en produsert film med tilhørende relevant tema (endringsledelse), vi redegjør for status i prosjektet og har alltid et tilleggstema. Vi bistår også med utforming og gjennomføring av opplæring i systemet, hvor vi blant annet har bygget en Infohub. Videre har jeg systemansvar for alle lærlinger i Veidekke. Hvert år planlegger jeg den årlige lærlingsamlingen for våre lærlinger. Jeg har videre kontroll på hvem lærlingene er og hvilke fag de tar fagbrev i. Dette er viktig informasjon som ofte blir etterspurt. Jeg koordinerer også de store fellesrekrutteringene av nyutdannede, sommerstudenter og lærlinger. Vi ansetter omtrent 50 nyutdannede, 50 sommerstudenter og 100 lærlinger hvert år. Jobben innebærer å samkjøre HR lokalt sitt behov med Kommunikasjon og attraktivitet sine aktiviteter.

Hva er det beste med jobben din?

– Det beste med jobben min er et jeg får muligheten til å prøve meg innenfor flere områder som HR i Veidekke jobber med. Kulturen i Veidekke er også svært god og det er mange dyktige kolleger og konsulenter jeg får muligheten til å lære mye av.

Hva er det mest utfordrende med jobben din?

– Det mest utfordrende er at det er mye å sette seg inn i og lære. Heldigvis er dette tross alt noe jeg er vant med fra studietiden.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

– Jeg vil si at evnen til å planlegge og gjennomføre store prosjekter, slik som arbeidet med masteroppgaven i Administrasjon og organisasjonsvitenskap (nå Politikk og forvaltning) er gull verdt. Nesten alle prosjektene og arbeidsoppgavene mine er tilknyttet arbeid som går over 1 år eller mer. I tillegg kommer kunnskapen fra organisasjonsteori, om hvordan organisasjoner fungerer, godt med.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

– Mitt beste minne fra studietiden var alle de gangene vi samlet oss på lesesalen på Sofie Lindstrøms hus for å koble av etter en lang dag med lesing og skriving.