Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Nyhet

Vellykket hedring av masterkandidatene

Taler, sang og stand-up stod på programmet da Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet feiret sine uteksaminerte masterkandidater.

Lektorstudenter på seremoni
Lektorstudenter på seremoni i 2015
Foto/ill.:
Magnus Svendsen Nerheim

Hovedinnhold

 - Vi er samlet her i dag for å feire at dere har tatt en mastergrad ved vårt fakultet og vi er stolte av dere, sa dekan Helge K. Dahle i sin tale til de fremmøtte kandidatene og understreket at dette er en viktig markering for fakultetet.

 

Masterseremonien ble arrangert for første gang i fjor etter ønske fra studentene.

 

- Det er studentene som har stått på for å få til en slik seremoni. Vi synes det er fint å kunne feire våre masterkandidater på denne måten og vi ønsker at dette skal bli en fast tradisjon i årene fremover, sa studiesjef ved MN-fakultetet Eli Neshavn Høie. 

 

Overgang til arbeidslivet

Et naturlig tema på seremonien var overgangen fra studier til arbeidslivet. Rønnaug Tveit fra Karrieresenteret holdt en appell der hun oppfordret studentene til å være optimistiske og å fremheve sine positive sider. - Du må hjelpe sjefen til å forstå talentet ditt, sa hun. Samtidig oppfordret hun til å være snill med seg selv hvis drømmejobben, eller en annen jobb skulle la vente på seg.

 

- Selvmedfølelse bør man ha når bakken forut er en smule bratt. Som den kan være akkurat i overgangen mellom studier og jobb, når drømmejobben, eller en hvilken som helst jobb lar vente på seg. Snakk pent om deg selv til deg selv og ignorer den strenge dommeren som dømmer deg nord og ned hver gang du får avslag på et fremstøt.

 

Skråblikk på MatNat-studenten

Etter talene ble kandidatene kalt frem en og en og fikk utdelt en rose og et gratulererbrev før stand-up-komiker Hans Magne Skard serverte et svært underholdende skråblikk på MatNat-studenten og livet generelt. Også studentavisen MatNatPrat (for anledningen omdøpt til Nattmatprat) fikk kjørt seg.

 

Seremonien ble avsluttet med enkel matservering og vakker sang fra studinekoret Sirenene.