Hjem
Det psykologiske fakultet
Deltagere på YFL kull 4

Line T. Hilt

Line T. Hilt, førsteamanuensis, UiB

Hovedinnhold

  • Pedagogiske grunnspørsmål
  • Inkludering og diversitet
  • Utdanningspolitikk
  • Politisk filosofi

Jeg arbeider primært med teoretiske og normative grunnspørsmål innenfor pedagogikk, med tverrfaglig orientering mot sosialfilosofi og politisk filosofi.  Tematisk er jeg interessert i grunnspørsmål knyttet til innvandring, kulturell og religiøs diversitet, utdanning og inkludering, men har også forsket på semantiske trekk og endringer i global og norsk utdanningspolitikk. Jeg har erfaring med kvalitativ metodologi -  blant annet har jeg gjennomført etnografisk feltarbeid, intervjuer og observasjoner, samt dokumentanalyser med utgangspunkt i semantikk og diskursteori.

Fortolkning, videreutvikling og operasjonalisering av Niklas Luhmanns systemteori har preget forskningen min i en årrekke, men i senere tid har jeg orientert meg mer mot politisk filosofi og normative spørsmål innenfor pedagogikken. For tiden arbeider jeg med en bok om grunnspørsmål knyttet til innvandring, integrering og utdanning, er involvert i et forskningsprosjekt om den norske utdanningspolitiske forståelsen av 21st Century skills, og skriver på en artikkel om Hannah Arendts filosofi og bærekraftig utdanning. 

Oppsummert er altså forskningsinteressene mine innenfor de pedagogiske underdisiplinene pedagogisk filosofi og pedagogisk sosiologi. Jeg er primærmedlem i forskningsgruppen GRUNNPED “Grunnspørsmål i pedagogikk”, og sekundærmedlem i forskningsgruppen FoMu “Forskjeller og makt i utdanning”, begge ved Institutt for Pedagogikk, Universitetet i Bergen.

Kontaktinformasjon: Line.Hilt@uib.no