Hjem
Universitetshagene
Nyhet

Sopp i Arboretet

Det er fortsatt mye sopp å finne i Arboretet, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.

Soppsankere med kurv på veg mot bordet der soppkontrollen venter
På veg til soppkontroll på Soppen dag
Foto/ill.:
Reidun Myking

Hovedinnhold

Vi arrangerte Soppens dag for tyvende gang i Arboretet 5. september. Det var tørt i skogen men likevel viste utstillingen over 200 arter.
Rundt 250 personer kom, så og smakte årets sopp. Det ble solgt ca. 225 kopper suppe
Soppkontrollen kontrollerte godt over 100 kurver, heldivis hadde bare et par av dem spiss giftslørsopp.

Noen dager senere var det eksamen for soppsakkyndige i Blondehuset, der 4 av 5 studenter ble godkjent.

Vi har hatt en uvanlig soppsesong i år, men tørke og lite sopp i september. I oktober har været vært varmt og vått, med mye sopp, det er fortsatt mye sopp i skogen.

Selv om det er god matsopp i skogen, så er det dessverre rikelig med giftige sopper også, derfor inviterer våre soppsakkyndige til soppkontroll i arbeidstiden.

Ring til våre sakkyndige og avtal tid til soppkontroll på Milde (mildevegen 240):

Terhi Pousi             tlf  416 49 302    terhi.pousi@uib.no 
Reidun Myking       tlf 55 58 72 52    reidun.myking@uib.no

  • For å få best utbytte av kontrollen er det lurt å plukke sopp i åpne, luftige kurver eller papirposer.
  • Bruk gjerne en soppkniv med børste når du plukker.Det du vet er matsopp, bør grovrenses i skogen, slik at du slipper å dra med deg rusk og rask og markspiste eksemplarer hjem.De soppene du er usikker på bør være så hele som mulig og ligge atskilt fra de andre (bruk gjerne papirposer eller jordbærkurver).
  • Plukk bare ung, frisk sopp. Gamle eksemplarer er gjerne markspiste og  bedervede, og ikke egnet som mat. La dem heller bli igjen ute i skogen der de kan spre sine sporer.

Vi gleder oss til å få besøk av deg  for å se hva du har funnet og hjelpe deg å bestemme soppen din!