Hjem
Universitetshagene

Sommerblomstene er på plass

Et sikkert tegn på at det går mot sommer er når feltet med sommerblomster fylles opp i Botanisk hage.

Hovedinnhold

Hovedutstillingen til sommerblomstene står i Solåkeren i Botanisk hage. Disse fargerike blomstene er for det meste ettårige. Plantene blir dyrket frem fra frø og stiklinger i veksthuset i Arboretet. Når faren for nattefrost er over blir de satt ut for herding, for deretter å bli plantet ut i Solåkeren.

Årets utstilling er på 163 ulike sorter, fordelt på 118 frøformerte og 45 stiklingsformerte. I tillegg har vi noen få flerårige sorter. Utstillingen har kommet i stand takket være Hordaland Gartnerlag sitt initiativ. De stiklingsformerte har vi fått fra G3 Ungplanter, og LOG har levert frø.

Årets sortiment består dels av sorter vi har brukt tidligere, men også noen nyheter, særlig av slektene Osteospermum, Penstemon og Salvia. Nyhetene kan være velkjente sorter, men med små variasjoner fra tidligere år. Alle sortene blir merket med navneskilt når utplantingen er ferdig. 

Sommerblomstene danner et fargerikt blomsterteppe gjennom hele sommeren, og er til glede for besøkende i Botanisk hage på Milde.