Globale samfunnsutfordringer

Nyhetsarkiv for Globale samfunnsutfordringer

Tore Sætersdal ved Globale samfunnsutfordringer, UiB er tildelt midler for å utrede et prosjekt om covid-19-tiltak i Norge og i afrikanske land.
13 prosjekter fra Universitetet i Bergen mottar samlet støtte på 250 millioner kroner fra Norad gjennom NORHED II-programmet for bygging av partnerskap mellom universiteter og høyskoler i Norge og det globale sør.
Hvorfor og hvordan har psykose betydning for når personer defineres som utilregnelige og fraskrives straffeansvar? Det skal professor Linda Gröning ved Det juridiske fakultet finne et nyansert svar på med 12 millioner kroner fra Forskningsrådet.
Universitetet i Bergen er med på fire prosjekter som mottar støtte fra Worldwide Universities Network sitt Research Development Fund, som fokuserer på globale samfunnsutfordringer knyttet til bærekraftsmålene og 2030-agendaen.
Ronald is the coordinator of the long-lasting cooperation between UiB and Makerere and a former PhD student at UiB. He tells us about the situation with COVID19 in Uganda and how he prepares for Christmas.
Mange barn dør av malaria flere måneder etter at de har blitt utskrevet av sykehuset. Nå har UiB-forskere bidratt til kunnskap som kan redde mange av dem.
På arrangementet Diplomacy 2.0 presenterte Joanna Siekiera fra Universitetet I Bergen sine tanker rundt hvordan vanndiplomati inngår som en del av vitenskapsdiplomati.