Hjem

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Hovedinnhold

Foto av studenter utenfor HF-bygget

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studium er eit mangfaldig institutt. Våre forskingsaktivitetar og studium omfattar eit breitt spekter av akademiske disiplinar som omhandlar lingvistikk, litteraturvitskap, estetiske uttrykksformer, klassiske fag og digital kultur.

Hos oss kan du studere ved bachelorprogram, masterprogram, profesjonsstudium og årsstudium, eller ta enkeltemne.

Kontakt oss

PRIS FOR UNGE FORSKERE
Image of associate professor Wolfgang Hottner

Wolfgang Hottner tildeles Prisen for unge forskere 2023

Wolfgang Hottners studier av den uorganiske materialitetens rolle rundt 1800 gir nye utfordringer for forskningen på litteratur og estetikk fra denne perioden. Nå tildeles Hottner Prisen for unge forskere i humanistiske fag for sitt fremragende forskningsarbeid.

formidlingsprisen 2023
Seks personer sitter i en sofagruppe og smilet mot kamera

Formidlingspris til språkentusiastar

Det humanistiske fakultet sin formidlingspris vert tildelt Revisjonsprosjektet for innsatsen med å gjere norsk språk og språkforsking tilgjengeleg og engasjerande for et breitt publikum.

SPURVEUGLEPRISEN 2023
to kvinner smiler til kamera

Pris til nyrevidert Prismestudium

Eit totalrenovert Prismestudium har fått Det humanistiske fakultet sin pris for utdanningskvalitet i 2023 – takka vere solid laginnsats med mange involverte.

TMS Starting Grant
Helen F. Leslie-Jacobsen

Leslie-Jacobsen satte Landsloven under lupen

Helen F. Leslie-Jacobsen har gjennomført sitt TMS-prosjekt – der har hun og teamet hennes undersøkt Magnus Lagabøtes Landslov, den første nasjonale lovsamlingen i Norge, og som ble brukt i 400 år.

CDN
Petter Helgesen og Benedicte Løseth i Forskingsrådet overleverer SFF-plakett til senterleiarane Scott Rettberg og Jill Walker Rettberg.

– Å vere eit fyrtårn, og vise vegen vidare

11. desember opna CDN med rektor, forskingsråd, og buekorps.