Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Professor Per Lægreid skriver i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv (29.01) at Politireformen er for ensidig, kunnskapsgrunnlaget er mangelfullt og resultatene er usikre. Han mener man bør være forsiktig med å innføre en stor reform, men heller prøve seg fram med mindre omstillinger slik at man kan justere kursen når man ser hvordan det fungerer i praksis.
SortlandsAvisa har en sak på at halvparten av representantene i kommunestyret ikke stiller til gjenvalg til høsten. Førsteamanuensis Jacob Aars forklarer at det ikke er uvanlig, og peker på noen grunner til store utskiftninger, og hva som kan være konsekvensene av dette.
Call for papers on "Well performing public sector organizations: Governance capacity and legitimacy" for the Conference of the European Group of Public Administration (EGPA) that will be held 26-28 August 2015 in Toulouse, France. Deadline for abstracts proposals is April 15 2015.
Ivar Bleiklie og Svein Michelsen er medforfattere av artikkelen "European Universities as Complete Organizations? Understanding Identity, Hierarchy and Rationality in Public Organizations" som ble publisert i Public Management Review tidligere i høst. Gigliola Mathisen Nyhagen og Kristin Hope ved Rokkansenteret er også blant forfatterne.
Have you ever wondered why and how the public administration varies across countries? How is the public administration organized in e.g. Germany versus Norway? Is it any different from the United Kingdom?
Haldor Byrkjeflot, Tom Christensen and Per Lægreid have published an article in “Scandinavian Political Studies”.