Institutt for politikk og forvaltning

Nyhetsarkiv for Institutt for politikk og forvaltning

Professor Per Lægreid skriver i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv (29.01) at Politireformen er for ensidig, kunnskapsgrunnlaget er mangelfullt og resultatene er usikre. Han mener man bør være forsiktig med å innføre en stor reform, men heller prøve seg fram med mindre omstillinger slik at man kan justere kursen når man ser hvordan det fungerer i praksis.
SortlandsAvisa har en sak på at halvparten av representantene i kommunestyret ikke stiller til gjenvalg til høsten. Førsteamanuensis Jacob Aars forklarer at det ikke er uvanlig, og peker på noen grunner til store utskiftninger, og hva som kan være konsekvensene av dette.
Ivar Bleiklie og Svein Michelsen er medforfattere av artikkelen "European Universities as Complete Organizations? Understanding Identity, Hierarchy and Rationality in Public Organizations" som ble publisert i Public Management Review tidligere i høst. Gigliola Mathisen Nyhagen og Kristin Hope ved Rokkansenteret er også blant forfatterne.
Haldor Byrkjeflot, Tom Christensen and Per Lægreid have published an article in “Scandinavian Political Studies”.