Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Ivar Bleiklie skal være Visiting Scholar ved Weatherhead Center for International Affairs på Harvard University.
Per Lægreid og Tom Christensen er redaktører av boken The Routhledge Handbook to Accountability and Welfare State Reforms in Europe. Boken inneholder flere bidrag forfattet av Lægreid i sammarbeid med ulike medforfattere. Kristin Rubecksen og Julia Fleischer har også bidrag i boken.
Ida Juhasz og Marit Skivenes har nylig publisert deres artikkel "Barrierer i forberedelse av sak om omsorgsovertakelse: en sammenligning av barnevernansattes erfaringer i fire land" i tidsskriftet European Journal of Social Policy.
Kjetil Børhaug og Dag Øyvind Lotsberg har publisert en ny bok om barnehageledelse i praksis. Boken beveger seg vekk fra det normative standpunktet som dominerer litteraturen, og har en empirisk innfallsvinkel på ledelse. Hva forskning viser om hva barnehageledelse er, og hvordan det praktiseres blir gjennomgått, og får oppmerksomhet, framfor spørsmålet om hvordan barnehageledelse bør gjøres.
Er du interessert i relevant jobb mens du studerer?
Kjetil Børhaug har bidratt med fire kapittel i boka "Barnehagen som læringsarena. Mellom styring og ledelse". Eit av dei er skrive i samarbeid med Solveig Borgund. Prosjektet er støtta av NFR.
Marit Skivenes og Oda Krogh Læret har bidratt med kapitlet «Kvalitet og legitimitet i barnevernets beslutninger» til boken «Beslutninger i barnevernet» (red.: Bente Kojan & Øivin Christiansen).