Hjem
Klinisk institutt 2

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 2

Stipendiat Ester Kringeland, førsteamanuensis Dana Cramariuc og spesialistkandidat Christian Berg-Hansen presenterte postere og professor Eva Gerdts var invitert til å snakke om Hypertensjon hos kvinner på årets AHA Scientific Sessions. Her sammen på kongressenteret i Chicago.
Hjertehelsen har stor betydning for kvinnehelsen. Det er derfor på tide at kvinnehelsebegrepet kommer ut av bikinien. Helga Midtbø foredro for styret i Helse Vest om senterets forskning på kvinnehelse i et hjerteperspektiv.
Seniorforsker PhD Helga Midtbø presenterte nytt om høyt blodtrykk hos kvinner på kvinnehelsesesjonen på Norsk Cardiologisk Selskaps Høstmøte i Oslo 22.11.22. Ny forskning viser at risiko for hjertesykdom starter ved et lavere blodtrykk hos kvinner enn hos menn. Dette aktualiserer behovet for kjønnsspesifikke retningslinjer for påvisning og behandling av høyt blodtrykk. Hun viste også hvordan... Les mer
Mohn Kreftforskningslaboratorium er blitt tildelt 7 993 000 kr av Kreftforeningen for prosjektet "Er BRCA1-metylering i fosterlivet det første steget mot kreft?". Prosjektet ledes av Stian Knappskog og er et av 25 prosjekter blant 143 søkere som får støtte etter årets tildelinger.