Hjem
Norskkurs ved UiB
Norskkursene - søknadsinformasjon for internasjonale studenter

Internasjonale studenter

Internasjonale studenter kan melde seg opp til norskkurs i Studentweb.

Hovedinnhold

Hvis du er innvekslingsstudent eller internasjonal masterstudent ved Universitetet i Bergen, kan du melde deg opp til norskkurs i Studentweb.

Bachelorstudenter, årsstudenter og studenter på poststudierett kan dessverre ikke melde seg til våre kurs. Stipendiater regnes som ansatte og må derfor søke opptak til norskkurs i Søknadsweb.

Kursregistrering

Internasjonale studenter kan melde seg til norskkurs i Studentweb i registreringsperioden:

NOR-INTRO, NOR-U1, NOR-U1/2: Studentweb åpner 12. desember, kl. 00:00. (Opptak til nybegynner-nivå vil ikke lenger være førstemann til mølla, men søknadsbasert våren 2023). Søknadsfrist er 9. januar. 

NOR-U2, NOR-U3, NOR-U4, NOR-NYN: Studentweb åpner 18. januar, kl. 08:00. (Opptak til høyere trinn er uforandret med direkte påmelding). 

Semesterregistreringsfrist er 1. september og 1. februar

Man kan bare være påmeldt ett norskkurs per semester. Unntaket er NOR-NYN som kan kombineres med NOR-U3 eller NOR-U4.

Venteliste

Hvis kursene er fulle, kan du føre deg opp på ventelisten. Studenter på venteliste vil få beskjed dersom vi får flere ledige plasser. Det kan også lønne seg å sjekke Studentweb jevnlig i januar/august.

Vi har et begrenset antall plasser på Norskkursene og plassene reservert for internasjonale studenter fylles opp etter førstemann til mølla-prinsippet. Vi holder likevel av noen få plasser (trinn 2, 3 og 4) til utvekslingsstudenter som studerer norsk ved hjemuniversitetene sine.

Hvis hjemuniversitetet ditt krever at du tar norskkurs på utveksling, ber vi om at du gir oss beskjed så fort som mulig.

Venteliste for NOR-U2, NOR-U3, NOR-U4 og NOR-NYN finner du her.

Timeplan

Våre kurs har undervisning på campus. Du må derfor selv passe på at du velger en kursgruppe med timeplan som ikke kolliderer med annen undervisning. Du har også selv ansvar for å passe på at eksamenene dine ikke kolliderer.

Plasseringsprøve

Søkere som ikke har tatt norskkurs ved Universitetet i Bergen, men som har tilegnet seg norskkunnskaper andre steder, må avlegge en plasseringsprøve før de kan begynne på NOR-U2, NOR-U3 eller NOR-U4.

 Du kan melde deg på plasseringsprøven her.