Hjem
Institutt for klinisk odontologi
Nyhet

Salwa Suliman er blitt medlem av Akademiet for yngre forskere

Salwa Suliman er ansatt som forsker ved Institutt for klinisk odontologi. Hun forsker på stamceller og regenerasjon av beinvev ‘Stem Cells and Bone Tissue Engineering"

Salwa Suliman
Salwa Suliman
Foto/ill.:
Jørgen Barth

Hovedinnhold

Salwa Suliman - forsker ved Institutt for klinisk odontologi

Salwa forsto tidlig i sitt forskningsarbeid at vitenskap er en internasjonal aktivitet og at det er umulig å lære alt man trenger å vite på ett sted. Hun har en internasjonal kulturell og akademisk bakgrunn og har hatt forskningsopphold på ulike institusjoner i Europa, Afrika, Midtøsten og USA. Gjennom dette har hun blitt kjent med ulike organisasjonskulturer og faglige måter å tenke på. Med denne bakgrunnen kan hun bidra i AYF med mangfold og informasjon om spennende temaer for ynger forskere, bl.a. ved å styrke og oppmuntre unge forskere med minoritetsbakgrunn. 

Les mer her

Salwa Suliman disputerte i desember 2015. Siden har hun forsket videre og mottatt flere priser, bl.a.

Best Prize for Thesis in 2015

Årets Starting Grant fra Trond Mohn stiftelse i 2020

Melzerpris for yngre forskere i 2021

 

Akademiet for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere er en tverrfaglig møteplass og forskningspolitisk plattform for yngre forskere, en pådriver for nyskapende forskningsformidling og en attraktiv vitenskapelig debattarena.

Akademiet for yngre forskere er åpnet for forskere fra alle fagområder i hele Norge. Søkere må ha betydelig og selvstendig vitenskapelig eller kunstnerisk utviklingsarbeid å vise til samt ha markert seg aktivt og faglig innenfor eget fagfelt; være interessert i og ha mulighet til aktivt å delta i akademiets virke og ikke fyller mer enn 38 år i opptaksåret. Medlemmer fra alle nasjoner som arbeider i norske forskningsmiljø er velkomne til å søke, men det er en forutsetning at medlemmer behersker norsk. Medlemskap oppnås på bakgrunn av søknad etterfulgt av intervju og varer i fire år.

Les mer om Akademiet for yngre forskere