Hjem
Anne-Helen Mydlands bilde

Anne-Helen Mydland

Professor
Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst
 • E-postanne.mydland@uib.no
 • Telefon+47 55 58 74 20
 • Besøksadresse
  Møllendalsveien 61
  5009 Bergen
 • Postadresse
  Postboks 7800
  5020 Bergen

Professor med fordypning i Keramikk og Leire. Har sin utdannelse fra UiB (arkeologi og kunsthistorie) og KHiB ( Kunst og designhøgskolen i Bergen), og har siden arbeidet som kunstner, kurator, underviser og forsker.

Mydland har stilt ut nasjonalt og internasjonalt og er innkjøpt av ledende samlinger og institusjoner bla Museet for samtidskunst.

 • Prosjektleder og kunstnerisk leder for det PKU finansierte KU prosjektet ’Topographies of the Obsolete’, et tverrfaglig internasjonalt KU prosjekt 2011-2017 http://topographies.uib.no/
 • Kunstnerisk utviklingsarbeid Leder ved Avdeling for Kunst 2012-15
 • Konstituert dekan ved Avdeling for Kunst vår 2015

Hun var del av arbeidsgruppen som utarbeidet den nye avdelingsstrukturen ved sammenslåingen av avd. For spesialisert kunst og Avd. Kunstakademiet i 2015. Og har vært aktiv i råd og utvalg i en årrekke. 

Mydland er veileder og underviser på BA, MA og ph.d nivå, samt vært vær i bedømmelseskomiteer på stipendiatnivå.

Leder det Erasmus+ finansierte prosjektet 'Advancing Supervision for Artistic Research Doctorates' https://advancingsupervision.eu/about/ hvor KMD leverer WP1: Ethics in Art, Ethics in Supervision, Ethics in Artistic Research. https://advancingsupervision.eu/workpackages/ethics/

Tidligere styreleder for Den nasjonale forskerskolen for kunsterisk utviklingsarbeid. (DIKU/PKU)

Del av ELIAs working group for Artistic Research: https://elia-artschools.org/general/custom.asp?page=ArtisticResearch

Leder for UHR-KDAs spesialistgruppe som utarbeider forslag til forskningsetiske retninglinjer for kunsterisk utviklingsarbeid.