Hjem
Det psykologiske fakultet

Forsker på sikkerhet og ledelse

Samuel fikk jobb i forskningsgruppen han var tilknyttet under masterprosjektet sitt, mens han studerte master i psykologi.

Hovedinnhold

Nyt livet under studiet!

Veien fra studier til arbeidsliv var kort for Oyeniyi Samuel Olaniyan, eller Samuel. Han tok mastergrad i psykologi med studieretning psykologisk vitenskap [red.anm.: Fra H18 Sosial og kognitiv vitenskap], og ble tilknyttet forskningsgruppen Operativ psykologi ved Institutt for samfunnspsykologi da han skrev masteroppgave om ledelse og veldferd hos arbeidstakere. Da han fullførte mastergraden, fikk han jobb som vitenskapelig assistent i forskningsgruppen.

- Vi forsker på ulike temaer rundt menneskelige faktorer, som sikkerhet og sikkerhetskultur, situasjonsbevissthet, scenario analyse, autentisk ledelse og psykologisk kapital i høyt reliable organisasjoner. I jobben som vitenskapelig assistent har jeg fått god bruk for evnen til å tenke selv og være kritisk, som jeg lærte under studiet. Du lærer hvordan evaluering av en idé, datasett og tekst foregår. Dette gjør det mulig å utvikle individuelle prosjekter selv senere i livet, eller å jobbe sammen med andre i et forskningsprosjekt.

- Bergen er den beste studentbyen

Samuel kom til Bergen fra Trondheim, der han hadde tatt en bachelorgrad med fordypning i psykologi.

- Jeg valgte master i psykologi og psykologisk vitenskap på grunn av mulighetene man får. Psykologisk vitenskap handler om generell psykologi, og det er fleksibelt for studentene å fordype seg i forskjellige tema som man er interessert i. Dette kan for eksempel være operativ psykologi, klimaforskning, gambling og avhengighet. Og jeg valgte Bergen fordi jeg synes byen er den beste studentbyen i Norge.

Samuel oppfordrer andre studenter til å kjenne på gleden ved å studere.

- Du må nyte livet under studietiden! Først og fremst bør du "study what you love". Men hvis dette ikke er mulig, bør du "love what you study".

 

Fra og med opptaket 2018 skifter studieretningen 'psykologisk vitenskap' navn til 'sosial og kognitiv psykologi'