Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Marthe studerer matematikk

Marthe Ulmo Rønneseth studerer matematikk på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Matematikk er en av studiene på realfag UiB
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere matematikk?

– Jeg har alltid likt matematikk og to streker under svaret. Jeg hadde lyst å lære om nye spennende tema innenfor matematikken.

Fortell oss hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB!

– Mine topp tre må være studentmiljøet, foreleserne og hvordan skoledagen er lagt opp. Jeg liker at mine medstudenter har de samme interessene som meg, og at foreleserne er så engasjert i det de driver med.

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det første halve året som realfagstudent har vært veldig bra. Det startet med fadderuke noen dager, og det gjorde at jeg ble godt kjent med de jeg skulle studere med. Det hadde en stor betydning for mitt første halvår. I tillegg til fadderuken, var det bra at vi hadde fysisk undervisning i starten (les: korona). Da ble jeg enda bedre kjent med mine medstudenter og det å være aktiv i forelesningene ble ikke noe problem. Studiet mitt har heller ikke så mange studenter per kull, og det hjelper også på.

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

– Før studiestart i august fant jeg ut av noen av bøkene og noe undervisning er på engelsk, og det overrasket meg litt, men det har gått veldig fint. Matematikk er mer abstrakt og har flere bevis enn jeg hadde trodd, men det har også gått bra.