Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Anne-Line studerer fysikk

Anne-Line Sørberg studerer fysikk ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Anne-Line visste ikke at det gikk an å lære så mye fysikk på så kort tid
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere Fysikk?

– Grunnen til at jeg ville studere fysikk var først og fremst fordi jeg synes det er utrolig spennende! I tillegg er det utrolig mange og kule jobbmuligheter med en utdanning i fysikk. Jeg selv var, og er fortsatt, veldig usikker på hva jeg ønsker å bli, men jeg visste at jeg synes ny teknologi, energi, forskning og selve fysikken er spennende. Ved å ta en bachelorgrad i fysikk har jeg ikke lukket noen dører til drømmejobben.

Fortell oss tre ting om hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB?

– Mine topp tre er:

  1. Studiemiljøet! Jeg kjente ingen som skulle studere eller som studerte her på MatNat, men jeg har fått så mange venner, både på fysikk, men også på andre studieprogram på MatNat. Det er uendelig med muligheter for å bli kjent med nye og prøve nye ting.
  2. Gode veiledere som jeg kan snakke med. For eksempel om noe ikke skulle gå helt etter planen, eller om jeg ønsker å gjøre noe litt utenom det vanlige, så har veilederne alltid svar og det har gjort at jeg føler meg trygg på valgene jeg tar gjennom studiet.
  3. Stort campus og mange sitteplasser. Jeg er avhengig av variasjon og blir fort lei av å sitte på samme sted. Noen ganger liker jeg å sitte på lesesalen, og andre ganger vil jeg sitte i en sofa. Når alt dette finnes på campus blir det veldig lavterskel å dra dit.

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det første halvåret mitt var veldig spennende. Jeg lærte mye nytt, fikk mange nye venner og ble kjent med studielivet. Det skal sies at jeg er glad for at det første halve året er over da eksamensperioden slo meg litt i ansiktet. Uavhengig av det lærte jeg utrolig mye, ikke bare faglig, men også hvordan jeg studerer best og lærer mest. Det viktigste jeg lærte var at verden ikke går under om ting ikke går helt etter planen - neste halvår kom jeg enda sterkere tilbake!

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

– For det første har jeg lært utrolig mye fysikk. Det er nesten litt uforståelig for meg at det går an å lære så mye på så kort tid. Jeg har også lært mye fra studenter som har kommet lengre i studiet sitt om hvordan man kan få sommerjobb og hvordan arbeidslivet er etter studiet. Noe jeg lærte nå nylig er at Universitetet i Bergen er det eneste universitetet i Norge som ligger midt i selve bykjernen. Det synes jeg er veldig kult, og det forklarer kanskje litt av grunnen til at det er så godt studiemiljø her i Bergen.