Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Vitnesbyrd

Spesialrådgiver i Time kommune

Time kommune så etter en generalist som kunne se det store bildet, en egenskap Reid Ivar B. Dahl mener 5 år ved Sampol har gitt ham. Han trekker frem arbeidspraksis, valgfrihet i studiene og Bergen som studieby som det beste med sin utdanning.

Hovedinnhold

Det kommunale forvaltningsnivået rocks!

Hvor jobber du nå / hva jobber du med?
I dag jobber jeg som spesialrådgiver i Time kommune (ca 19 000 innbyggere). Her har jeg ansvar innen økonomiplanarbeidet, kommunalt eierskap, interkommunale samarbeid, kommunens årsrapport, samfunnsplanlegging og diverse utredningsarbeid.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Jobben krever interesse og kunnskap om alle deler av den kommunale virksomheten. Det gjør det både interessant, utfordrende og ikke minst variert. Og ikke minst: Det kommunale forvaltningsnivået rocks!

Hvorfor valgte du å studere sammenliknende politikk (sampol)?
Innhold og studiested. Jeg har alltid interessert meg for politikk, og særlig utenfor Norge. Da virket sampol som et spennende valg. I tillegg gjorde de 60 frie studiepoengene at jeg hadde stor frihet til å ta spennende emner på andre institutt også. Og så hadde jeg hørt veldig mye bra om Bergen som studiested.

Hvordan har utdannelsen din hjulpet deg i å få jobben du har nå? På hvilken måte drar du nytte av det du har lært på sampol i jobbsammenheng?
Absolutt. Arbeidsgiver sa de var på utkikk etter en generalist som hadde evne til å sette seg inn i mye informasjon, dra ut essens av det og se det store bildet. Det har fem år med sampol hjulpet meg masse med. Og selvfølgelig, metodekunnskapene er gull verdt når en selv skal drive utredningsarbeid.

Føler du at utdannelsen ved Institutt for sammenliknende politikk har gitt deg en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?
Ja. Arbeidsgiver søkte eksplisitt etter en statsviter til stillingen. I tillegg likte de veldig godt at jeg hadde vært i praksis hos KS gjennom emnet «praksis i samenliknende politikk». Så vidt jeg vet er ISP de eneste i Norge som tilbyr praksis som et statsvitenskapelig emne.

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?
Engasjer deg på fritiden. I ungdomspartiene, studentpolitikken eller andre organisasjonen. Der treffer du nye folk, lærer masse og har det kjempe gøy! I tillegg er det noe arbeidsgivere legger merke til.