Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Poststudierett ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Når du har fullført en grad kan du søke om poststudierett ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Da kan du ta emner ved UiB fram til neste sommer.

Hovedinnhold

Hva er poststudierett?

En poststudierett er en rett til å studere fram til du kan søke nytt ordinært opptak til et studieprogram/årsstudium ved UiB. 

Poststudieretten er ikke knyttet til en utdanningsplan, men du velger emner fritt (med forbehold om at det er ledig plass på emnene).

Hvem kan søke?

Alle som har fullført bachelor-, master- eller PhD-grad. Merk at det er tidsbegrenset hvor lenge etter avlagt grad du kvalifiserer: Dersom du avlegger graden din i et vårsemester, kan du få poststudierett for førstkommende høst- og vårsemester, og avlegger du graden i et høstsemester kan du få poststudierett for førstkommende vårsemester. 

Om søknaden

Du søker gjennom Søknadsweb. Velg opptaket som heter "poststudenter" og deretter fakultet. Søknadsweb åpner for søknader om poststudierett en måned før søknadsfristen. 

Vi behandler ikke søknader som kommer inn etter at søknadsfristen har gått ut. 

Resultatet av opptaket legges ut på Søknadsweb innen en uke etter søknadsfristen. Du vil bli informert på e-post når studieretten din er tildelt.

Videre studier

Dersom du ønsker å studere videre ved UiB etter at poststudieretten din går ut, må du søke om ny studieplass gjennom Samordna opptak, eller til andre opptak i Søknadsweb. Du vil ikke være kvalifisert til å søke om internovergang til bachelorprogram/årsstudium for videre studier på lavere grad. Du kan eventuelt søke opptak til master, praktisk-pedagogisk utdanning eller enkeltemner via Søknadsweb på UiB.