Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Nyhet fra På Høyden

Får den gjeveste antropologprisen

Når UiB-antropolog Bruce Kapferer mottar Huxley minnepris fra The Royal Anthropological Institute i dag innlemmes han i samme selskap som Pierre Bourdieu, Claude Levi-Strauss og Mary Douglas.

Hovedinnhold

Hvert år siden 1900 har The Royal Anthropological Instiute delt ut Huxley minnepris til særskilt renomerte antropologer og andre samfunnsvitere. I år går den til professor Bruce Kapferer ved Institutt for sosialantropologi, UiB.

– Den britiske antropologiforeningen er verdens eldste og mest anerkjente. Prisen de deler ut er den høyeste utmerkelsen en antropolog kan få, sier instituttleder Edvard Hviding ved Institutt for sosialantropologi.

Fint selskap
Professor Bruce Kapferer ved Institutt for sosialantropologi er i fint selskap når han mottar prisen. Pierre Bourdieu, Claude Levi-Strauss og Mary Douglas er velkjente samfunnsvitere som har mottatt den tidligere.

– Det er kjekt for miljøet vårt at Bruce Kapferer mottar Huxley minnepris. Bruce har en utforskende antropologisk stil og holder den radikale politiske agendaen i live i sine arbeider, sier Hviding.

Full sal
Når Kapferer holder den såkalte Huxley-forelesningen ved British Museum i dag, så taler han neppe for tomme stoler. Pågangen har nemlig vært så stor at det ikke er et eneste ledig sete igjen i salen.

Tittelen på foredraget er ”How Anthropologists Think: Refiguring the Exotic”.