Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Bachelor- og Masterseremonien 2016

Høytidelig feiring i Universitetsaulaen

Det samfunnsvitenskapelige fakultet inviterte alle sine bachelor- og masterkandidater til gradsfeiring i Universitetsaulaen fredag 10. juni 2016. Det ble en flott og høytidelig avslutning på studiene.

Neste
Deltakerne på Masterseremonien 2016 står foran museet og smiler mot fotografen mens de løfter opp turkise Alumni-nett.
Deltakerne på Masterseremonien 2016 med viserektor Anne Lise Fimreite, dekan Knut Helland og visedekan Knut Hidle.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift
1/2
Alle deltakerne på Bachelorseremonien 2016 i solskinnet foran den ærverdige museumsbygningen
Bachelorkandidatene som deltok på Bachelorseremonien 2016 sammen med dekan Knut Helland og visedekan Knut Hidle
Foto/ill.:
Thor Brødreskift
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

Fullsatt aula

Det var duket for feiring da Det samfunnsvitenskapelige fakultet arrangerte Bachelorseremonien 2016 og Masterseremonien 2016 i Universitetsaulaen for første gang. Aulaen var fullsatt med kandidater, gjester og representanter fra fagmiljøene denne fredagen. Dette var niende gangen Det samfunnsvitenskapelige fakultet arrangerte en slik seremoni for de som har fullført en bachelorgrad, og aller første gang fakultetets masterkandidater ble samlet i en felles masterseremoni.

100 glade bachelorkandidater

Årets høytidelige bachelorseremoni ble åpnet med prosesjon av dekan Knut Helland og visedekan Knut Hidle til fanfarer fra Bergen Trompetensemble.

Det var dekan Knut Helland som først fikk hylle kandidatene, før alumn fra Institutt for økonomi og konserndirektør CSR i Sparebanken Vest Hallgeir Isdahl talte. Til slutt var det bachelorkandidat i geografi Magnus Henriksen som fikk gratulere sine medstudenter. I talene ble det blant annet lagt vekt på det viktige bidraget samfunnsvitere kan gjøre i et arbeidsliv i stadig endring. Til slutt ble hele 100 stolte kandidater gratulert av dekan Knut Helland, visedekan Knut Hidle og en fullsatt aula.

Ny tradisjon for masterkandidatene

Tidligere har masterkandidatene ved fakultetet blitt feiret i sine fagmiljøer når de har avsluttet en grad. Det var derfor stor spenning knyttet til en felles feiring av alle kandidatene som har gjennomført sin mastergrad i de samfunnsvitenskapelige fagene i løpet av det siste studieåret.

De rundt 200 kandidatene og gjestene ble først hilset og gratulert av UiBs viserektor og professor i administrasjon og organisasjonsvitenskap Anne Lise Fimreite. Det var så dekan Knut Helland som talte, før tidligere student og kommunikasjonssjef på statsministerens kontor Trude Måseide tok ordet. Talene var både til inspirasjon og motivasjon for kandidatene som er på vei ut i arbeidslivet, med særlig vekt på den generelle kompetansen studentene tar med seg. I tillegg gledet Trude Måseide forsamlingen med en varm hilsen fra statsminister (og alumn) Erna Solberg. Til slutt var det masterkandidat i sammenliknende politikk Silje Luzia Rødeseike som fikk gratulere sine medstudenter med å ha oppnådd mastergraden.

Det var så tid for seremoniens hoveddel, gratulasjonen av hver av masterkandidatene ved visedekan Knut Hidle og representanter for instituttene. Feiringen ble fullendt med en fin mottakelse i Christie Café. En ny tradisjon for masterstudentene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er etablert.