Hjem
Universitetshagene
Høstferie

Høstferien i Universitetshagene

Vi har mange aktiviteter utendørs i Arboretet og Bergen botaniske hage hele året. Nå i høstferien kan du komme inn i vår lille tropiske regnskog.

Solsikker for Ukraina
Foto/ill.:
Solveig Lokøen Knudsen

Hovedinnhold

Aktiviteter

Tirsdag, onsdag og torsdag i høstferien er det mulig å gå på oppdagelsesferd i det tropiske veksthuset. Det vil være åpent kl 11 - 14.

Høstfargene til lønn, asalea og andre løvfellende trær og busker er fine nå, særlig i Japanhagen i Botanisk hage og flere steder i Arboretet.

Solsikkene vi har plantet for å vise solidaritet med Ukraina lyser opp både i sol og i regn på toppen av Fjellhagen og utenfor Lønningen lystgård. Se om du finner ut hvor høy den høyeste er? Eller kanskje en gjemsel i Arkimedes' labyrint passer bedre?

I Lynghagen blomstrer det flott for tiden. Men Arboretet er ikke bare plantesamlinger. Vi har et nettverk av turveier, naturstier, hinderløype, og stolpejakt, (15 stolper i arboretet, og 20 stolper totalt på Milde). Du kan fortsatt finne matsopp i skogen. Den vanligste er blek piggsopp, men det finnes mange andre arter også.

Vi tilbyr soppkontroll i arbeidstiden,
kontakt Terhi Pousi tlf. 416 49 302 terhi.pousi@uib.no
eller  Reidun Myking tlf. 55 58 72 52 reidun.myking@uib.no

Kafé

Blondehuset med sin historiske hage er et populært samlingssted for besøkende i Arboretet. Ut oktober er det kafé her i helgene drevet av Badedamene. Kaféen er åpen søndager kl 11 - 15, og selger is, kaffe, saft og vafler.


I Botanisk hage, nedenfor Fjellhagen, finner du Icookpopup -kafé med varierende salg av varmretter og bakervarer (også glutenfritt). Nå framover er det åpent lørdag og søndag kl 11 - 18 (værforbehold). 

Toaletter

Det finnes toalett:

  • På parkeringsplassen på Dalsmyra
  • Ved siden av dotårnet i Blondehuset
  • I Lønningen lystgård i Botanisk hage
  • I Rundhagehuset i Botanisk hage

Alle toalettene er åpen kl 08 - 20. I tillegg har BOF utedo i Grønevika.

Velkommen til oss i høstferien!