Hjem
Universitetshagene
Utstilling

Kunstutstilling på Arboretet

I september 2023 er Arboretet vertskap for en utstilling hvor seks samtidskunstnere skal gi publikum en ny og annerledes opplevelse av Arboretet - fra en virtuell gjenskaping av hagen til lukt- og smaksopplevelser fra Arboretets flora.

Stillbilde fra VR-verket Two Rocks Do Not Make a Duck.
Magnhild Øen Nordahl og Cameron MacLeod, stillbilde fra VR-verket Two Rocks Do Not Make a Duck.
Foto/ill.:
Magnhild Øen Nordahl og Cameron MacLeod

Hovedinnhold

Vi er glade for å invitere til utstillingen En sti er en tanke strekt ut i tid og rom på Arboretet, lørdag og søndag den 9.-10., 16.-17, og 23.-24. september fra 12-16.

Seks kunstnere viser verk som på ulike måter forholder seg til årstidene. Gjennom ny teknologi som VR, så vel som gjennom nedarvete og revitaliserte håndverkstradisjoner, nye blikk på kulinariske tradisjoner og urfolks sesongbaserte arkitektur og teknologi. Utstillingen er inspirert av forskningsgruppen CALENDARS ved UiB, som har sett på hvordan klimaendringer endrer rytmen og intensiteten for årstidene.

Utstillingen er kuratert av Arne Skaug Olsen, og de deltagende kunstnerne er Magnhild Øen Nordahl og Cameron MacLeod, Øyvind Novak Jenssen, Eamon O’Kane, Silje Figenschou Thoresen og Simon Daniel Tegnander Wentzel.