Hjem
Universitetshagene

Finn planter i samlingene

Ønsker du å planlegge turen bedre? Vil du vite mer om hvilke planter vi har i Arboretet og Botanisk hage? Deler av samlingene er nå tilgjengelig for publikum - søk opp planter fra denne nettsiden.

Hovedinnhold

Alle plantene som dyrkes i Arboretet og Botanisk hage blir ført inn i en database slik at vi til enhver tid vet hva vi har i samlingene. Når planten (eller frøet) kommer til Arboretet og Botanisk hage, får den et aksesjonsnummer som legges inn i en database sammen med opplysninger om opphav, innsamler osv. Når planter flyttes eller dør, blir dette registrert i databasen og på kart.  

Via hageutforskeren publiseres informasjon om plantene på nettsiden. Det er mulig å søke etter arter og finne ut om vi har dem i samlingene og hvor de vokser. For den som er ute etter et best mulig faglig utbytte av en tur i Arboretet og Botanisk hage, vil hageutforskeren være svært nyttig. Men den kan også anvendes av dem som bare vil søke etter planter og se bilder på nettet. 

Det finnes ca. 6000 forskjellige arter og kultivarer i Arboretet og Botanisk hage. Formålet med samlingen er å drive forskning, undervisning og stimulere til økt interesse for natur og hagebruk.

I hageutforskeren vil vi gjøre informasjon om plantene tilgjengelig for publikum litt etter litt. Så langt har vi publisert data fra Japanhagen og alt fra Arboretum.      

Finn planter