Universitetshagene

Nyhetsarkiv for Universitetshagene

Alle hagene er åpne og i fin vårblomstring. Dessverre er toalettene stengt, og alle arrangementer avlyst.
Nederst i Fjellhagen har en vi fin utstilling av påskeliljer.
Vi ønsker alle velkommen til våre hager, men toalettene er nå stengt for å hindre smitte av korona viruset. God tur i våre hager!
Det er for tidlig å avskrive vinteren - derfor kaller vi dette for vinterblomstring. Ikke direkte vårtegn altså. Det blomstrer her og der i Universitetshagene nå, men hvor er det kommet lengst?
De hvite flagrende blomstene til lommetørkletreet vil ta seg flott ut i møte med terminalens mektige betong. Det er dette vi håper å få se om noen år etter at treet nylig ble plantet ved Flesland flyplass.
Velkommen til Universitetshagene i adventstiden. Vi lager julestemning både innendørs og ute i Arboretet og i Bergen botaniske hage. Planter, utstilling, lys, kransebinding og et lokalt marked er noe av det vi kan se fram til.
Velkommen til Lystgården i Botanisk hage på Milde lørdag 7. desember. Huset er pyntet, og du vil komme i julestemning av alle plantene og luktene i juleutstillingen. Denne dagen arrangerer vi også et spennende julemarked.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Årringen 2018 ble sendt ut til abonnenter og medlemmer i Arboretets venneforening i dagene før påske. Har du ikke fått den enda er den like om hjørnet
Har du et blinkskudd fra i fjor, tatt i Arboretet eller Botanisk hage på Milde? Eller kanskje du vil gå på fotojakt i år? Vi anbefaler fotokonkurransen til Arboretets venner, og de 3 beste bildene blir premiert.
Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.
Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med denne appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge.
Velkommen til å delta på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Arboretets venner inviterer til fotokonkurranse, og reglene er som følger:
Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.