Hjem
Universitetshagene

Nyhetsarkiv for Universitetshagene

- Vi må samarbeide globalt for å begrense et pågående tap av biologisk mangfold, sier Michael Pirie, fra Universitetshagene ved UiB.
I morgen braker det løs med stolpejakten i Arboretet og Botanisk hage. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper. For oss er dette en ny måte å formidle på, og vi er spente på hvordan den vil fungere.
Dei første mildekrokusane viste seg i forrige veke. No i midten av mars er bløminga spesielt fin saman med snøklokkene på innsida av muren ved Fana folkehøgskule. For mange er dette er kjært vårteikn.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Vi søker etter sesongmedarbeidere (gartnermedhjelpere) ved hagene på Milde og i Muséhagen på Nygårdshøyden. Søknadsfrist 6. mars.
Rhododendronskogen slik vi sjelden ser den. Det er stabilt kaldt og svært mye snø på trærne. Snøen har isolerende effekt, noe vi håper plantene våre vil dra nytte av.
«Icookpopup» er kafeen i Bergen botaniske hage.
Vi ønsker velkommen til pyntegrøntsalg på Milde. Lag en krans eller dekorer med vintergrønt fra skogen i Arboretet. Følg smittevernreglene og hold avstand.
Rhododendronsamlingen i Nydalen har fått nye skilt med QR-kode. Flere samlinger vil følge etter.
Det er nesten utrolig at julerosen kan vokse og blomstre midt i den mørke perioden med bare noen få pluss temperaturer.
Torsdag 1. oktober kommer Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, for å gjenåpne Vågelva etter en omfattende opprydding. Nå ønsker vi sjøørreten velkommen tilbake til Vågelva for å gyte.
Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.
Universitetshagene i Bergen har nå offisielt oppnådd anerkjennelse av BGCI, den internasjonale interesseorganisasjonen for botaniske hager.
Denne uken ble Årringen sendt ut til medlemmene av Arboretets venner.
Kaféen åpner med salg fra palmesøndag
Utviklingslinjene hos murer er emnet for denne nyleg publiserte open access-artikkelen frå forskingsgruppa Rosefamiliens evolusjon ved Universitetet i Bergen.
Alle hagene er åpne og i fin vårblomstring. Dessverre er mange arrangementer avlyst.

Sider