Universitetshagene

Nyhetsarkiv for Universitetshagene

Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.
Universitetshagene i Bergen har nå offisielt oppnådd anerkjennelse av BGCI, den internasjonale interesseorganisasjonen for botaniske hager.
Velkommen til Universitetshagene i ferien. I sommer tilbyr vi vandringer i de ulike hagene, hvor ulike fagfolk forteller om aktuelle tema i samlingene våre.
Denne uken ble Årringen sendt ut til medlemmene av Arboretets venner.
Kaféen åpner søndag 14. juni.
Utviklingslinjene hos murer er emnet for denne nyleg publiserte open access-artikkelen frå forskingsgruppa Rosefamiliens evolusjon ved Universitetet i Bergen.
Alle hagene er åpne og i fin vårblomstring. Dessverre er mange arrangementer avlyst.
Det er for tidlig å avskrive vinteren - derfor kaller vi dette for vinterblomstring. Ikke direkte vårtegn altså. Det blomstrer her og der i Universitetshagene nå, men hvor er det kommet lengst?
De hvite flagrende blomstene til lommetørkletreet vil ta seg flott ut i møte med terminalens mektige betong. Det er dette vi håper å få se om noen år etter at treet nylig ble plantet ved Flesland flyplass.
Velkommen til Universitetshagene i adventstiden. Vi lager julestemning både innendørs og ute i Arboretet og i Bergen botaniske hage. Planter, utstilling, lys, kransebinding og et lokalt marked er noe av det vi kan se fram til.
Velkommen til Lystgården i Botanisk hage på Milde lørdag 7. desember. Huset er pyntet, og du vil komme i julestemning av alle plantene og luktene i juleutstillingen. Denne dagen arrangerer vi også et spennende julemarked.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Årringen 2018 ble sendt ut til abonnenter og medlemmer i Arboretets venneforening i dagene før påske. Har du ikke fått den enda er den like om hjørnet
Har du et blinkskudd fra i fjor, tatt i Arboretet eller Botanisk hage på Milde? Eller kanskje du vil gå på fotojakt i år? Vi anbefaler fotokonkurransen til Arboretets venner, og de 3 beste bildene blir premiert.
Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.