Universitetshagene

Nyhetsarkiv for Universitetshagene

GCC sin Erica-artikkel viser utfordringer og gir en handlingsplan for å bevare rikdommen til arter i hotspots for biologisk mangfold.
Det finnes mer enn 2000 hybrider av Kamelia. De vokser i høylandet i Kina, sør i Japan, Sør Korea og Taiwan. I de aller mildeste stedene i Norge, som her i Bergen, kan man dyrke enkelte hardføre kameliasorter på friland.
Påsken står for døren og det er tid for å pynte både ute og inne.
Det er atter tid for å male Blondehuset utvendig.
28. mars ble det satt ut 15 stolper i Universitetshagene i samarbeid med Stolpejakten Bergen Sør.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Er du interessert i planter, natur og hagebruk? Likar du godt å arbeide ute? Vi treng ekstrahjelp til våre plantesamlingar. Søknadsfrist 25. februar.
Trærne har gjort sine forberedelser - de er klare for en ny vår. Ved å se på knopper og rakler som ble anlagt i fjor, kan treslagene bestemmes om vinteren.
Det var en kald og vinterlig morgen da NRK Hordaland besøkte juleutstillingen i Blondehuset i forrige uke.
Har du tenkt over hvor mye botanikk det er i juletradisjonene våre? Krydderplanter som gir duft av jul, tradisjonsrike nøtter og frukter, og selvsagt julepynten. Alt dette kan du lære mer om i juleutstillingen i Blondehuset.
Vinnerne av fotokonkurransen ble offentliggjort på høstmøtet til Arboretets venner.
Arboretet på Milde fyller 50 år. Et halvt århundre med møysommelig oppbygde samlinger, med nasjonal kompetanse på trær, busker, lyng og roser, med vakre, spennende og uventede naturopplevelser, med rekreasjon og tid til ettertanke.
Vi søker etter gartnar (forskingsteknikar) i Muséhagen på Nygårdshøyden. Søknadsfrist 31. oktober 2021
I anledning Arboretets 50-årsdag har vi laget en utstilling av planter med kjent historie fra Bergen, i Blondehushagen.
I år feirer Universitetsmuseet at Bergen botaniske hage har vært plassert på Milde i 25 år, med en hagefest.
Det er fortsatt mye sopp å finne i Arboretet, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.
Jubileumsbok, nyplantet tempeltre, roseplattform og arrangementer i strålende vær. Stiftelsen kan se tilbake på flotte markeringer av 50-års jubileet.
Den vakre nye plattformen vil være klar i tide til 50-årsjubileet, Arboretets dag, den 29. august.