Hjem
Universitetshagene

Nyhetsarkiv for Universitetshagene

Nå er årets stolpejakt godt i gang. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper.
Bergen botaniske hage og Arboretet har lenge ønsket å få flere guider til å holde omvisninger i de mange samlingene vi har på Milde. 
Universitetsmuseet søker etter sesongmedarbeider (gartnermedhjelper) ved Arboretet og Bergen botaniske hage på Milde og i Muséhagen. Søknadsfrist: 9. februar.
Vi har registrert en døende eik høyt oppe i Rosariet, som lener seg ut over den historiske bakken. I et arboret er alle trær viktige, både de levende og de døende. Nå har vi utført nødvendig arbeid for å sikre dette treet.
Årringen kom ut i begynnelsen av desember, inkludert en stor artikkel om skog og historien bak de mange fremmede bartrærne som finnes i Arboretet.
Vet du ikke hva du skal kjøpe i gave? Hva med boken "Levende museum og botanisk skattkammer - Arboretet på Milde 50 år"?
Har du tenkt over hvor mye botanikk det er i juletradisjonene våre? Krydderplanter som gir duft av jul, tradisjonsrike nøtter og frukter, og selvsagt julepynten. Alt dette kan du lære mer om i juleutstillingen i Blondehuset.
Torsdag 27. oktober vil det bli helikoptertransport av tømmer over Arboretet. Det frarådes å gå tur i området der transporten foregår
Hogst av storvokst hemlokk er over. Skogbildet i Arboretet ble endret når de store trærne er borte. Vi håper publikum har forståelse for at dette var et helt nødvendig tiltak.
Vi har mange aktiviteter utendørs i Arboretet og Bergen botaniske hage hele året. Nå i høstferien kan du komme inn i vår lille tropiske regnskog.
Som en vitenskapelig hage er det viktig at vi samler frø i naturen. Med villinnsamlet frø vet vi helt sikkert hvor planten har sitt opphav. Vi samler frø både til eget bruk og til den nasjonale frøbanken.
Venneforeningen inviterer til fotokonkurranse! • Konkurransen er åpen for alle. • Fritt motiv fra Arboretet eller Bergen botaniske hage på Milde.
Soppsesongen er igang. Selv om det er god matsopp i skogen, så er det dessverre rikelig med giftige sopper også, derfor inviterer våre soppsakkyndige til soppkontroll i arbeidstiden.
Bergen botaniske hage har fått hagemøbler med integrerte innsekthotell for å forske på innsektmangfoldet i slike møbler.
Etter flere tilfeller av brann ved uvettig bruk av engangsgrill i Grønevika og Sandholna badeplasser har Bergen kommune nå lagt ned forbud mot bruk av engangsgrill her. Det er satt opp fellesgrill i Grønevika som det er lov å bruke.
Sommerles er en lesekampanje for barn i 1. - 7. klasse. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av sommeren (1. juni - 31. august).
Ny innsikt i evolusjonen og opprinnelsen til det unike botaniske mangfoldet på afrikanske høyfjell er blitt publisert i PNAS.

Sider