Hjem

Institutt for sosialantropologi

Tone Bringa "Antropologi er aldri kjedelig"

"Antropologi er aldri kjedelig" sier sosialantropolog Tone Bringa. Filmen gir oss et lite innblikk i Tones feltarbeid i en landsby i Bosnia, tidligere Jugoslavia, hvor hun var til stede under krigen på begynnelsen av 1990-tallet.

Filmen viser hennes unike og detaljerte innsikt i hvordan nasjonalisme, frykt og krig kan påvirke relasjoner. Da krigen nærmet seg landsbyen så hun hvordan tidligere venner og naboer gradvis ble fremmede for – og etter hvert fiendtlig mot – hverandre på grunn av ulik politisk og etnisk tilhørighet.

Studietilbud ved Institutt for sosialantropologi

utveksling

Antropologistudenter deler sine erfaringer

Antropologistudenter reiser på utveksling over hele verden. Les reisebrev og få inspirasjonstips for 1-2 semestre i utlandet.

Studere sosialantropologi

Hvorfor sosialantropologi?

- Faget gir kunnskap som er helt uvurdelig for å forstå verden vi lever i, sier Kajsa Amundsen. Sammen med Malin Kleppe loser hun bachelorstudentene gjennom spennende diskusjoner, antropologiske klassikere og artikler som aldri tar slutt. Vi har tatt en prat med de to undervisningsassistentene.

masterprogram ved uib

Lyst til å bli sosialantropolog?

Masterprogrammet ved Institutt for sosialantropologi høster lovord fra både studenter og fagmiljø, men hva innebærer det egentlig å være masterstudent hos oss?

Videreutdanning

Starter nytt deltidsstudium i flerkulturell forståelse og kommunikasjon

Hvordan kan økt kulturforståelse gi styrket yrkeskompetanse? Hvilke misforståelser kan oppstå i møtet mellom mennesker med ulik kulturbakgrunn? Det er noen av spørsmålene som står sentralt i det nye deltidsstudiet Flerkulturell forståelse og kommunikasjon.

antropologer i arbeidslivet

Antropologistudenter tar vernebrillene på

Stadig flere som arbeider i byggenæringen i Norge har en annen bakgrunn enn norsk. Hvordan påvirker det sikkerhet og samhandling? Idunn og Tollef deltok i et landsdekkende forskningsprosjekt for å finne ut av nettopp det. De kom tett på både norske og østeuropeiske arbeidere - og kunne stikke hull...

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt