Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Søkertall

Stadig flere vil studere realfag ved UiB

UiB opplever også i år en økning i antallet søkere til realfag. Det er 13 prosent flere søkere i år enn i fjor med realfag som sitt førstevalg.

Stadig flere søker seg til realfagsutdanningen ved Universitetet i Bergen
Stadig flere søker seg til realfagsutdanningen ved Universitetet i Bergen
Photo:
Paul Sigve Amundsen

Main content

Det er spesielt petroleums- og prosessteknologi som har opplevd en stor økning med hele 73 % flere søkere. Dette følger de nasjonale trendene hvor teknologistudier er populære. Også datateknologi og geovitenskap vekker større interesse, med henholdsvis om lag 25 % og 50 % flere søkere enn i fjor.
 
- Det er gledelig at realfagene fortsetter den positive trenden fra år til år. Årets søkervekst medfører at realfagene ved UiB har hatt en økning på hele 58 % siden 2008, sier viserektor for utdanning ved UiB, Kuvvet Atakan.

Flere vil bli lektor

Det har lenge vært et mål å bedre rekrutteringen til lektorutdanningene. I år er det 23 % flere søkere enn i fjor til disse studiene ved UiB.
 
- Bedre rekruttering til lektorutdanningene har vært et satsingsområde, ikke bare ved UiB, men også nasjonalt over flere år, sier Atakan.
 
Totalt er det 8561 søkere som har Universitetet i Bergen som sitt førstevalg i år. Dette utgjør 2,2 søkere per studieplass som tilbys, noe som er på nivå med fjorårets søkertall. Det er også i år Det samfunnsvitenskapelige fakultet som har det største antallet førsteprioritetsøkere.