Hjem
Click

Institutt for klinisk odontologi

Institutt for klinisk odontologi er lokalisert i  odontologibygget i Årstadveien 19. Instituttet har ansvar for utdanning av tannleger og tannpleiere ved Universitetet i Bergen. 

Tannlegestudiet er variert med opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, i tillegg til praktisk trening. Bachelorprogrammet i tannpleie skal utdanne studentene til helsefremmende og sykdoms-forebyggende arbeid.

Ved Odontologisk Universitetsklinikk  utføres forebygging, diagnostikk og behandling av sykdom og skader i tenner, munnhule og kjever.

Instituttets forskningsmiljø holder høyt internasjonalt nivå og driver forskerutdanning og spesialistutdanning i odontologi.

Studietilbud ved Institutt for klinisk odontologi

Vi tilbyr bachelor utdanning i tannpleie og masterutdanning i odontologi. Vi har også PhD utdanning, spesialistutdanning, og dobbelkompetanseutdanning i odontologi ( kandiater som både tar PhD og spesialistutdanning)

 

Forsker grand prix

Gratulerer med Forsker grand prix-seieren!

Cecilie Gudveig Gjerde fra Universitetet i Bergen vant den nasjonale finalen i Forsker grand prix i Trondheim.

Retningslinjer smittevern

Retningslinjer for smittevern

Retningslinjer for smittevern ved de odontologiske læresteder i Norge

Evaluering av omstillingen ved IKO-OUK i 2012

I tråd med UiBs omstillingsavtale, skal omstillingen i forbindelse med at Odontologisk universitetsklinikk (OUK) ble integrert i Institutt for klinisk odontologi (IKO) i 2012 evalueres. På denne siden finner du informasjon om arbeidet med evalueringen.

Forsker Grand Prix 2015

Bygging av nytt bein gav Cecilie pokalen i Forsker Grand Prix 2015

Doktogradsstipendidat Cecilie Gjerde ved Institutt for klinisk odontologi vant i delfinalen i Forsker Grand Prix 2015 med sin forskning på mulighetene for å dyrke frem nytt bein i munnhulen.

Konferanse i metodologiske emner i oral helse 11-13 mai 2016

7th International Conference Methodological Issues in Oral Health Research

Forskningsgruppen Klinisk odontologisk forskning ved Institutt for klinisk odontologi er vertskap for den 7th International Conference Methodological Issues in Oral Health Research. Konferansen arrangeres i Bergen 11-13 mai 2016.

Evaluering av omstillingen ved IKO-OUK i 2012

I tråd med UiBs omstillingsavtale, skal omstillingen i forbindelse med at Odontologisk universitetsklinikk (OUK) ble integrert i Institutt for klinisk odontologi (IKO) i 2012 evalueres. Du vil informasjon om arbeidet med evalueringen på denne siden her

Meir enn tannstein og hol i tennene

Det beste med tannlegestudiet er at det er så variert. Ingen pasient er lik, det eine holet i tanna er ikkje likt det andre, og ein lærer noko nytt kvar dag.
Cecilie Vist