Hjem

Institutt for klinisk odontologi

Velkommen til Institutt for klinisk odontologi

Institutt for klinisk odontologi har ansvar for utdanning av tannleger og tannpleiere ved Universitetet i Bergen. 

Tannlegestudiet er variert med opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, i tillegg til praktisk trening. Bachelorprogrammet i tannpleie skal utdanne studentene til helsefremmende og sykdoms-forebyggende arbeid.

Ved Odontologisk Universitetsklinikk  utføres forebygging, diagnostikk og behandling av sykdom og skader i tenner, munnhule og kjever.

Instituttets forskningsmiljø holder høyt internasjonalt nivå og driver forskerutdanning og spesialistutdanning i odontologi.

Studietilbud ved Institutt for klinisk odontologi

Vi tilbyr bachelor utdanning i tannpleie og masterutdanning i odontologi. Vi har også PhD utdanning, spesialistutdanning, og dobbelkompetanseutdanning i odontologi ( kandidater som både tar PhD og spesialistutdanning)

 

Nyheter

2 tannpleierstudenter og 1 tannlegestudent fra IKO i Moldova

2 tannpleierstudenter og 1 tannlegestudent fra Institutt for klinisk odontologi har nylig vært i Chisnau i Moldova for å utføre intervjuer og distribuere spørreskjemaer itil sine bachelor- og masteroppgaver.

Nyheter

Slik blir helseklyngens nybygg i Årstadveien 17

Opplev en virtuell omvisning i nybygget som skal huse den nye helseklyngen i Bergen.

Tildeling

Millioner til forskning på behandling

3 av 10 tildelinger fra Forskningsrådet til forskning på diagnostikk, behandling og rehabilitering går til Det medisinske fakultet.

PhD Profil

På jakt etter ny diagnostikk

Johannes Maria Fischer er stipendiat ved Institutt for klinisk odontologi. Etter flere år som tannlege i Nord-Norge og på Vestlandet forsker han nå på kjeveleddaffeksjon hos barn med barneleddgikt.

Simodont

I kø for digital tannlegestol

Simulator for trening i preparering var populært på digital myldredag i Grieghallen. Dette har Den norske tannlegeforenings tidende laget en artikkel om.

Evaluering av omstillingen ved IKO-OUK i 2012

I tråd med UiBs omstillingsavtale, skal omstillingen i forbindelse med at Odontologisk universitetsklinikk (OUK) ble integrert i Institutt for klinisk odontologi (IKO) i 2012 evalueres. Du vil informasjon om arbeidet med evalueringen på denne siden her

Ny studieplan under utarbeidelse for masterprogram i odontologi

Det medisinsk-odontologiske fakultet har satt i gang arbeidet med å utarbeide ny studieplan for tannlegeutdanningen. Tannleger har en viktig rolle i samfunnet. De behandler og forebygger sykdommer og lidelser i tenner og munnslimhinner samt bidrar til pasientens generelle helse og sosiale funksjoner. Odontologi er inne i en fase med store endringer når det gjelder teknologi, diagnostikk, materialutvikling og samhandling med andre yrkesgrupper. Les mer her om arbeidet med ny studieplan