Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Kapitalisme: Utfordringene ved økonomisk ulikhet i moderne demokratier

SAMPOLKONFERANSEN 2015: Kapitalisme

Kapitalismens rolle i det moderne demokratiet skal debatteres og belyses under Sampolkonferansen 2015 i Salem konferansesenter 29. - 30. september.

Sampolkonferansen 2015
Foto/ill.:
Sampolkonferansen

Hovedinnhold

Hvilke utfordringer og muligheter skaper det kapitalistiske systemet, og er økonomisk ulikhet uunngåelig? Kapitalismens rolle i det moderne demokratiet skal debatteres i belyses gjennom foredrag rundt spørsmålet om voksende ulikhet i den vestlige verden. 

 

Bred og stor deltakerliste


Et bredt utvalg av nasjonale og internasjonale forskere og akademikere, samfunnsdebattanter og politikere fra den norske høyre- og venstresiden kommer til konferansen. Debatten skal være bredest mulig både faglig og polititisk for å diskutere hvordan vi som samfunn skal og bør forholde oss til eventuelt økende økonomisk ulikhet. 

Les hele deltekarlista på Sampolkonferansen sine egne nettsider.

  

Årets program


Rektor Dag Rune Olsen skal åpne konferansen på morgenen tirsdag 29. september. Deretter følger en spennende og svært variert blanding av foredrag, samtaler og diskusjoner i to dager i strekk. 

Les hele programmet på Sampolkonferansen sine egne nettsider.

 

Om Sampolkonferansen

Sampolkonferansen er en uavhengig fagkonferanse som arrangeres av mastergradsstudenter ved Institutt for sammenliknende politikk (SAMPOL) ved Universitetet i Bergen. Siden oppstarten i 1985 skapt en levende debattarena som har rettet søkelys mot viktige og aktuelle samfunnsspørsmål.

Gjennom sine 30 år har konferansen utviklet seg til å bli en anerkjent arena for statsvitenskapelig debatt som samler et tverrfaglig miljø av studenter, næringsliv, frivillige organisasjoner og offentlig forvaltning.