Hjem
Institutt for sosialantropologi

Alumnustreff for antropologer 2016

Institutt for sosialantropologi inviterer tidligere studenter og ansatte ved instituttet til nytt treff i på Alumnusdagen ved UiB 10. september. Det blir innsyn i antropologer i arbeidslivet, det blir diskusjon om flyktningekrisen, det blir mingling til musikalske rytmer fra hele verden. Bli med på årets antropologitreff i Bergen!

Lyttende forsamling til alumnusforedraget 2015
Antropologer er lutter øre under alumnusforedraget 2015.
Foto/ill.:
Nina Bergheim Dahl

Hovedinnhold

Etter hovedarrangementet i Universitetsaulaen fortsetter alumnusfeiringen ved Institutt for sosialantropologi i 9. etasje i SV-bygget.

Flyktningekrisen - hvordan kan antropologer bidra?

Tema for årets treff på instituttet skal omhandle flyktningekrisen. Vi har invitert to tidligere studenter som ble uteksaminert i 2008 og 2015, og som i dag møter flyktningekrisen på ulikt vis i sin jobb. Deretter skal et panel av forskere og andre som kjenner feltet diskutere antropologers rolle, hvilken kunnskap sosialantropologi kan belyse og hvorvidt det er mulig å løse dagens komplekse situasjon.

Program

  • Velkommen ved instituttleder Ståle Knudsen
  • Alumnusforedrag:
    • Annika Fure, Utlendingsdirektoratet
    • Kristine S. Fauske, flyktningetjenesten i Voss kommune
  • Paneldebatt: hvordan kan antropologer bidra i flyktningekrisen?
    • I panelet sitter Kristine S. Fauske, Synnøve K. N. Bendixsen og Christine Jacobsen. Ordstyrer er Tone Bringa.

Etter panelet har sagt sitt sørger DJ Patl for deilige rytmer fra alle verdenshjørner utover kvelden. Ikke gå glipp av årets begivenhet med garantert festlig stemning, hyggelige gjensyn, mimring og gode historier fra felt når antropologene samles!

Velkommen til alumnustreffet 2016!