Hjem

UiB Bærekraft

Hovedinnhold

Studenter rydder av plast i skjærgården

Universitetet i Bergen er et forskningsbasert breddeuniversitet der bærekraft er, og lenge har vært, en selvsagt og integrert del av alle våre aktiviteter. Vi fokuserer på bærekraft i vår forskning, undervisning, innovasjon og drift. På disse sidene finner du noen eksempler på hvordan vi jobber med bærekraft på disse områdene samt en oversikt over kommende arrangementer og aktuelle saker.

Har du spørsmål eller innspill til klimaarbeidet ved UiB? Kontakt oss på e-post: klima2030@uib.no

Universitetet i Bergen er utpekt av FN som globalt knutepunkt for bærekraftsmål 14, livet i havet. Les mer om havsatsingen ved UiB.

ONE OCEAN WEEK
Tall ship Statsraad Lehmkuhl arriving in Bergen after the One Ocean Expedition to kick off the inaugural One Ocean Week in April 2023.

One Ocean Week 2024 – UiBs program

For andre gang arrangeres One Ocean Week i midten av april – en uke med spennende og underholdende arrangementer om bærekraftig hav i Bergen. Her finner du en oversikt over UiBs arrangementer i løpet av havuken. Alle arrangement er gratis og åpen for alle, unntatt der hvor det er indikert.

Bærekraft
Teamet på Geomikrobiologisk laboratorium med det synlige beviset på at de er sertifisert som My Green Lab. Bakerst f.v.: Anders Schouw, Steffen Jørgensen. Foran f.v.: Sven Le Moine-Bauer, Hannah Babel, Renee Hageman og Petra Hribovšek.

Sertifisert som My Green Lab

Geomikrobiologisk laboratorium, UiB er den første offentlige forskningslaben i Norge som får miljøsertifisering fra My Green Lab. Arbeidet med sertifiseringen er gjort med støtte av Klimafondet ved UiB.

Klimafestival
Studentarrangement på klimafestivalen VVV

Stort engasjement under Varmere Våtere Villere

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere engasjerte bergenspublikummet med blant annet et stort arrangement for studenter, VGS-dag og en rekke gode klimasamtaler og debatter. Se bilder av noen av UiB sine bidrag til festivalen her.

Nyhet
Bilde av forskningstekniker Stein Rune Lindhom

Sparer miljøet på å lage utstyrsdeler selv

Ved hjelp av en 3D-printer kan Institutt for biomedisin lage nye deler selv når utstyr går i stykker. Dette reduserer miljøutslipp i tillegg til at utstyr får lengre levetid.

Min mastergrad
Studenter som skriver masteroppgave om plast.

Skriver masteroppgaver om plast

I denne artikkelserien presenterer vi fire masterstudenter som har valgt å skrive masteroppgaven sin om plastproblematikken.