Hjem

UiB Bærekraft

Hovedinnhold

Illustrasjonsbilde som viser teksten "Kloden trenger tankene dine"

Universitetet i Bergen er et forskningsbasert breddeuniversitet der bærekraft er, og lenge har vært, en selvsagt og integrert del av alle våre aktiviteter. Vi fokuserer på bærekraft i vår forskning, undervisning, innovasjon og drift. På disse sidene finner du noen eksempler på hvordan vi jobber med bærekraft på disse områdene samt en oversikt over kommende arrangementer og aktuelle saker.

Klimafondet
Student Benedicte Steinbakk og Adrian Kjær ved Internasjonalt senter

Vil reise grønt på utveksling

Erasmusbussen er UiBs nye tilbud til studenter som ønsker en grønnere, sosial og gratis reise til utvekslingsopphold høsten 2022.

One Ocean
Seilskipet Statsraad Lehmkuhl

One Ocean Expedition

Universitetet i Bergen er en sentral samarbeidspartner i jordomseilingen med Statsraad Lehmkuhl, One Ocean Expedition. Under ekspedisjonen skal vi studere havet og undervise studenter i skreddersydde kurs i bærekraft.
Nyhet

Stort potensiale på dypt vann

Konferansen Artic Frontiers utfordret direktør for Bergen Offshore Wind Centre (BOW) på å introdusere havvind i Norge på 90 sekunder. Se videoen her.

Nyhet
Bærekraftspilotene ved UiB

Berekraftspilotane ved UiB i intervju med Klimapartnere Vestland

Berekraftspilotane har blitt intervjuet om arbeidet med å setje berekraft på dagsorden hjå studentar og tilsette. Her fortel dei om formidlingsarbeid, klimarekneskap, arbeid med universitetets nettsider, og fleire andre prosjekt!

BÆREKRAFTSMÅL 14 | LIVET I HAVET
Rector Margareth Hagen is handed a UN certificate from Lise Øvreås of SDG Bergen Ocean for the University of Bergen becoming UNAI SDG14 Hub 2021-2024 with Marine Director Amund Maage (left)  and Edvard Hvidingi of SDG Bergen Science Advice (right).

UiB får fornyet FN-mandat på bærekraft og hav

I 2018 ble Universitetet i Bergen utpekt av FN som globalt knutepunkt for bærekraftsmål 14, livet i havet, i tre år. Nå har FN kunngjort at UiB får tre nye år i denne rollen.