Christiekonferansen

Nyhetsarkiv for Christiekonferansen

Christiekonferansen 2020 avlyses for å hindre koronasmitte. Pandemien er en krevende situasjon, hvor hensynet til liv og helse må prioriteres.
Nye økonomiske forretningsmodeller og trender påvirker oss, både som samfunn og individ. Den teknologiske utviklingen endrer på en fundamental måte hvordan mennesker og bedrifter samhandler og markeder fungerer. Årets Christiekonferanse er i samarbeid med Norges Handelshøyskole (NHH) og finner sted tirsdag 27. april 2021.
Kunstig intelligens blir ofte beskrevet som en usynlig trussel som mennesket bør kontrollere og begrense. Men hva om vi ser på robotens muligheter? Hvordan kan vi utnytte dem best mulig?
Christiekonferansen utforska i år toleransens grenser. Med diskusjonar som strekte seg frå ytringsfridom til metoo og integrering var det eit breidd spenn i både innhald og meiningar på årets konferanse.
– Ein endrar ikkje skulen over natta, seier mobbeforskningens ‘gudfar’. Hans nye analyser viser at minst 10 000 elever i norsk grunnskule er utsett for grov mobbing.
Direktør for Norsk Polarinstitutt, dr.philos Ole Arve Misund, er utnevnt til årets æresalumn 2018 ved Universitetet i Bergen.
Vi spør: Hva betyr toleranse i vår tid? Hvor mye kan vi tolerere? Hvem bestemmer hva vi skal tolerere? På årets Christiekonferanse utforsker vi toleransens grenser.
Kjenner du en brobygger? En som har vist at forskning og utdanning er viktig for samfunnet?
Gikk du glipp av Christiekonferansen 2017? Nå kan du se konferansen i opptak.
Fremtiden er tema for årets Christiekonferanse som finner sted i Grieghallen 25. april.
Kjenner du en brobygger? Noen som har bidratt til å synliggjøre universitetets betydning for samfunnsutviklingen?
Litteraturhuset i Bergen fikk Christieprisen. Se diskusjonene, bildene og videoene fra Christiekonferansen 2016 her.
– Det å formidle er en samfunnsoppgave, sier daglig leder Kristin Helle-Valle på Litteraturhuset. Hun tok imot prisen som skal vise verdien av samhandling mellom Universitetet i Bergen og omverdenen.
Ingvild Sandøy har fått 25 millioner kroner fra Forskningsrådet for å forebygge tenåringsgraviditeter i Zambia.
Byene må gå foran om vi skal kutte ressursbruk og klimautslipp. Hvordan kan det gjøres?