Home
Student Pages
bilateral

University of California, Hastings College of Law and Faculty of Law (BILATERAL - LLM)

  • CountryUSA
  • TownSan Francisco
  • Number of exchange places5
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

University of California Hastings College of the Law, òg kjend som UC Hastings, eller berre Hastings, er eit offentleg forskingsuniversitet i San Francisco, i delstaten California. Det juridiske fakultet vart grunnlagt i 1878 og var det første juridiske fakultet i California. Ved College of the Law er det om lag 950 studentar som utgjer eit svært aktivt studentmiljø med nærare 70 studentorganisasjonar ein kan engasjere seg i. Fakultetet ligg seg i hjartet av Civic Center-området i San Francisco, i nærleiken av fleire domstolar og rettssalar, samt museum, teater, restaurantar og offentleg transport.

Byen San Francisco har over 200 000 innbyggarar og er den fjerde største byen i California. Byen er kjend som turistdestinasjon, men òg for sitt klima, tåke, bratte bakkar, varierte arkitektur og landemerket Golden Gate Bridge. Byen er ein av dei mest liberale i USA og har eit rikt kulturliv å by på.

Her kan du få ein virtuell rundtur på campusen til UC Hastings.

Accommodation

Universitetet tilbyr studentbustadar på campus. Informasjon om det finn du på denne nettsida. Merk likevel at studentbustadar er eit knapt gode for studentar ved UC Hastings. Ein må derfor vere budd på å søke etter bustad på den private marknaden. Husleiga kan være høg i San Francisco. Vi gjer i tillegg merksam på at UC Hastings ikkje ligg i det tryggaste området av San Francisco. Dersom ein veljer å bo i nærleiken av fakultetet, må ein ta forholdsreglar, spesielt om natta.

Semester duration

Det akademiske året går frå midten av august til midten av mai. Det er delt inn i to semester med ein trevekers ferie i desember/januar. Det er som regel mogleg å søke om opptak både til semesterstart i august og i januar dersom ein reiser i berre eitt semester, men det er berre mogeleg med oppstart i august for LLM-studiar. Du finn oversikt over semesterdatoar på denne nettsida.

LLM: A day in the life

Bilde av bygning
Photo:
© Hastings College of Law

Information