Home
Student Pages
bilateral

The Norwegian Study Centre and Department of Foreign Languages (BILATERAL)

  • CountryUnited Kingdom
  • TownYork
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

York ligg i Nord-England, og har i underkant av 200 000 innbyggarar. Byen blei grunnlagd av romarane om lag i år 70 etter vår tidsrekning. Omlag 800 år seinare fekk byen namnet Jorvik av vikingane, som i tida framover sette eit nordisk preg på byen. Forutan å vere ein by med historisk sus, er York òg ein levande by i samtida, rik på både studentkultur og gamle kulturinstitusjonar som operahus og konserthallar.

University of York er eit offentleg universitet som blei grunnlagt i 1963. Det har om lag 15 000 studentar og ligg ein 20 minutts busstur søraust for York sentrum. Universitetet i York blir rangert som eit av topp ti universiteta i Storbritannia, og dette tilbodet gjer det mogleg å studere ved to av dei beste fagmiljøa i Storbritannia innanfor britisk språk/lingvistikk/litteratur og kultur.

Accommodation

Universitetet har fleire studentbustader på campus, men kan ikkje garantere plass til alle som søker. Somme av bustadene har matservering til faste tider. Bustadkontoret ved universitetet hjelper med informasjon viss ein heller ønsker å bu privat.

Semester duration

Det akademiske året er delt inn i trimester, med forelesingsperiodar og eksamensavvikling i tidsromma september - desember, januar - mars og april - juni.

Information