Home
Student Pages
erasmus+

The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Visual Arts and The Art Academy ¿ Department of Contemporary Art (ERASMUS+)

  • CountryDenmark
  • TownKøbenhavn
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor, Master og PhD
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Det Kongelige Danske Kunstakademi har historie tilbake til då Det Kongelig Danske Skildre-, Bildhugger- og Bygnings-Academi i Kiøbenhavn vart grunnlagt i 1754. Dette er ein videregåande utdanningsinstitusjon under Kulturministeriet som tilbyr både bachelor- og mastergrad i biletkunst. Fakultet for kunst ved Det Kongelige Kunstakademi består av Institutt for kunst, skriving og forsking og tre superlaboratorier: Laboratoriet for skulptur, Laboratoriet for grafikk og maleri og Laboratoriet for medier. Det over 250 år gamle kunstakademiet held til på Kongens Nytorv i det sentrale København, der ein også finn utstillingslokalet Charlottenborg og Danmarks Kunstbibliotek.

København ligg på øyane Sjælland og Amager ved Øresund, ein halvtimes togtur frå Sverige og halvannan times flytur frå Bergen. I storbyområdet København bur det rundt 1,2 millionar menneske. Dei kan glede seg over å bu i det som fleire gangar har vorte kåra som verdas beste by å bu i, og som elles er kjend for verdsleiande gastronomi, ivrige syklistar og den liberale fristaden Christiania.

Accommodation

Studentar må belage seg på å finne bustad sjølve.

Semester duration

september -januar

februar - juni

Information