Home
Student Pages
bilateral

The George Washington University and Faculty of Law (BILATERAL - 5. studieår)

  • CountryUSA
  • TownWashington, D.C.
  • Number of exchange places4
  • Study levelMaster
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

George Washington University, ofte forkorta til GW eller GWU, blei grunnlagt i 1821 og var det første universitetet i Washington D.C. Det er i dag framleis det største universitetet i Washington D.C: med om lag 11 500 lågaregradsstudentar og 15 000 studentar på høgare grad. George Washington University har tre campusar: Foggy Bottom Campus, Mount Vernon Campus og Virginia Science and Technology Campus. School of Law ligg på Foggy Bottom som er hovudcampusen, og denne ligg berre eit par kvartal frå Det kvite hus, Verdsbanken, Det internasjonale valutafondet og National Mall der ein finn alle dei kjende monumenta i Washington D.C. Plasseringa i umiddelbar nærleik til viktige nasjonale og internasjonale institusjonar gjer at mange spanande gjesteforelesarar bidreg i undervisninga ved GW Law.

Washington D.C. er USAs monumentale hovudstad. Byen er i dag ein spanande, men trygg storby, med eit rikt kulturtilbod. I sentrum av byen finn ein Kongressen, Det kvite hus, ei lang rekke monument og offentlege administrasjonsbygg. George Washington University ligg i sentrum, berre eit steinkast frå dei nemnte monumenta.

Accommodation

Utvekslingsstudentar til Law School må finna bustad på den private marknaden og er ikkje omfatta av campusbustadgarantien som gjeld for utvekslingstudentar på lågare grad. George Washington University bistår med tips til korleis ein skal gå gram.

Semester duration

August til desember og januar til mai.

Information