Home
Student Pages
erasmus+

Toulouse 1 University Capitole and Department of Information Science and Media Studies (ERASMUS+)

  • CountryFrance
  • TownToulouse
  • Number of exchange places2
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Université Toulouse 1 Capitole (UT1) er ein av tre arvtakarar til Frankrikes nest eldste universitet, som blei grunnlagt i 1229, og splitta i 1968. Det tilbyr studieløp innan rettsvitskap, økonomi og leiing, kommunikasjon, politiske og samfunnsvitskaplege emne. UT1 har i dag 21 000 studentar, og er medlem i paraplysamarbeidet Université de Toulouse. Hovudcampusane ligg i dei gamle fakultetsbygga i Toulouse, i eit ombygd arsenal og i ein ombygd tobakksfabrikk litt utanfor byen.

Toulouse ligg i regionen Midi-Pyrénées, sør i Frankrike, midt mellom Atlanterhavet og Middelhavet. Byen har litt i underkant av 1,3 millionar innbyggarar i storbyområdet, og er dermed den fjerde største byen i Frankrike. Toulouse blir òg kalla «den rosa byen» fordi dei fleste bygningane her er laga med ein lokal, rosafarga teglstein. Han er òg ein viktig by for europeisk romfartsindustri.

Accommodation

Universitetet samarbeider med studentsamskipnaden CROUS, og har eit avgrensa tal bustader til disposisjon for internasjonale søkarar. Norske studentar i Frankrike kan søke om økonomisk stønad frå Caisse d'allocations familiales (CAF).

Semester duration

September - januar og januar - mai/juni.

Information