Home
Student Pages
erasmus+

University of Cagliari and Department of Foreign Languages (ERASMUS+)

  • CountryItaly
  • TownCagliari
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universitetet ligg i Cagliari på øya Sardinia. Det blei stifta i 1620, basert på modellen frå dei spanske universiteta i Salamanca, Valladolid og Lérida. I dag har universitetet 36 000 studentar, kor av 500 er utvekslingsstudentar. Det har 11 fakultet, og fleire campusar i og utanfor byen. Den største campusen ligg i Monteserrato, rett utanfor byen.

Cagliari er sete for Sardinia si regionalregjering. Byen har om lag 300 000 innbyggarar om ein reknar med forstadane. Under byen ligg arkeologiske prov for kontinuerleg menneskeleg busetjing dei siste 5000 åra - frå den neolittiske perioden til i dag. Cagliari er ein kystby, med ei åtte kilometer lang strand og ferjesamband til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Det milde middelhavsklimaet og mange parkar gjer at han vert rekna som den «grønaste» byen i Italia. Den største avisa på Sardinia, L¿Unione Sarda, var den første europeiske avisa som fekk eiga internettside.

Accommodation

Universitetet har ingen eigne studentbustader, og internasjonale studentar må sjølve finne husrom på den på den private marknaden. Den lokale foreininga for utvekslingsstudentar, ESN Cagliari, kan hjelpe til med dette.

Semester duration

Oktober - februar og mars - juli.

Oversikt over byen
Photo:
© Università degli Studi di Cagliari

Information