Home
Student Pages
erasmus+

University College Cork and Faculty of Law (ERASMUS+ - 3. og 5. studieår)

  • CountryIreland
  • TownCork
  • Number of exchange places6
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

University College Cork vart grunnlagt i 1845. Universitetet har i dag 120 ulike studieprogram fordelt på fire "Colleges" som dekker heile breidda av universitetsstudium. Universitetet har i dag meir enn 23 000 studentar, over 4000 av dei internasjonale, og har fått tildelt Sunday Times sin pris "Irish University of the Year" heile fem gongar sidan denne prisutdelinga starta i 2002.

Cork er den neststørste byen i Irland med om lag 224 000 innbyggjarar. Byen er kjend for sin rike historie som strekk seg tilbake til 915 då vikingane grunnla byen som eit handelssenter. I dag er byen kjend for sitt mat- og festivalmiljø, ein livleg by kjend som ein livleg kulturby med eit rikt mat- og festivalmiljø. Cork er bygd ved elva Lee som renn gjennom byen i to hovudkanalar slik at du stadig passerer dei mange bruene som kryssar elva. Utanfor bygrensene finn du det fantastaske landskapet i Cork og resten av vestregionen i Irland.

Accommodation

Det er mogleg å søke om studentbustad men kapasiteten er ikkje stor nok til at alle som søker vil få tildelt studentbustad. Ein må difor også sjølv leite på den private marknaden.

I Irland har det vore store utfordringar knytt til bustad for utvekslingsstudentar dei siste åra. Universiteta i dei fleste byane melder om stort press på bustadsmarknaden, og det er vanskelegare å få bustad gjennom universiteta.

Semester duration

September til desember og januar til mai.

Information