Home
Student Pages
erasmus+

Polytechnic University of Catalonia and Department of Informatics (ERASMUS+)

  • CountrySpain
  • TownBarcelona
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universitat Politècnica de Catalunya er eit offentleg teknisk universitet som særskilt spesialiserer seg innan ingeniørfag, arkitektur og vitskap. Universitetet blei grunnlagt ved ei samanslåing av ei rekke mindre institusjonar i 1971, og har i dag rundt 30 000 studentar. I daglegtale blir universitetet helst kalla enten BarcelonaTECH eller UPC. Dette er eit internasjonalt orientert universitet med sterkt samfunnsengasjement og fokus på innovasjon. Det har fleire campusar, ikkje berre i Barcelona, men òg i dei omliggande byane Castelldefels, Igualada, Manresa, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Terrassa og Vilanova la Geltrú.

Barcelona er regionshovudstad i den autonome regionen Catalonia og den nest største byen i Spania, med om lag 4,6 millionar innbyggarar, irekna forstadsområda. Verdsbyen er blant anna kjend for storslått arkitektur, eit rikt kulturtilbod og fotballspelarane sine.

Accommodation

Universitetet tilbyr internasjonale studentar hjelp med å finne bustad gjennom samarbeid med Resa Housing Barcelona, ei tverrinstitusjonell teneste for bustadformidling i regionen.

Semester duration

September - januar og februar - juli.

Campus fra luften
Photo:
© Universitat Politècnica de Catalunya

Information