Home
Student Pages
bilateral

Boston College and University of Bergen (BILATERAL)

  • CountryUSA
  • TownChestnut Hill
  • Number of exchange places10
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Boston College vert etablert i 1863 som eit av de fyrste katolske universiteta i USA. Universitetsområdet ligg i ein forstad ca 1 mil fra sentrum av Boston. Universitetet er særleg velrenommert og har ca 13.500 studentar.

Boston er en av de eldste byane i USA. Byen er stolt av sine hollandske og irske røter, og sentrum av byen er vakkert, med parkar og eit fint hamneområde. Protestar og opprør i Boston var foranledninga til den amerikanske uavhengighetserklæringa av 1776 og uavhengighetskrigen mellom 1775 og 1783. Bostonborgaren John Adams var sentral i utarbeidinga av uavhengighetserklæringa og vert USAs andre president.

Accommodation

Utvekslingsstudentar kan ikkje bu på campus, men International Office i Hovey House kan gje råd angåande leige av hybel på den private marknaden i nærleiken av campus.

Det anbefalast å reise til Boston i god tid før semesterstart. Man kan då eventuelt bu på motell i nokre netter mens man finn seg eit fast sted å bu.Nokre studentar finn bustad ved å benytte seg av www.craigslist.org.

Det finnast også private utleigemeklare i nærhleiken av skulen som man kan nytte, dersom man ynskjer det.

Semester duration

Haustsemesteret varer fra byrjinga av september til ca 20 desember, og vårsemesteret varar fra midten av januar til midten av mai.

Flott bygning
Photo:
© Boston College

Information