Home
Student Pages
erasmus+

Complutense University of Madrid and Department of Chemistry (ERASMUS+)

  • CountrySpain
  • TownMadrid
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universidad Complutense de Madrid har røter attende til byrjinga av blei offisielt grunnlagt i 1822 og er eit av dei største og mest tradisjonsrike i Spania. I alt har universitetet rundt 80 000 studentar. Universitetet har band til over 100 ulike studentorganisasjonar, og det finst rike moglegheiter til å engasjere seg sosialt, politisk eller sportsleg ved sida av studiane. Universitetet sin hovudcampus blir kalla Ciudada Universitaria District og ligg i Madrid. I tillegg finst òg ein mindre campus i nabobyen Pozuelo de Alarcón.

Madrid er hovudstad og den største byen i Spania, med eit folketal på nærare 6,5 millionar i storbyområdet. Byen ligg midt i landet, og utgjer eit viktig knutepunkt for handel og kultur. Opp gjennom tidene har Madrid hatt mykje innvandring frå andre spansktalande land i Latin-Amerika og Afrika.

Accommodation

Universitetet har fleire eigne studentbustader både ved campus og nærare bykjernen. Det er gode sjansar for å få tildelt bustad som Erasmus-student, så lenge ein søker innan fristen, vanlegvis omkring tre månadar før semesterstart.

Semester duration

September - januar og februar - juli.

Grøn campus
Photo:
© Universidad Complutense de Madrid

Information